Prichádza lejak, no výdatne zaprší len v jednej časti Slovenska

Peter Minárik

Práve v týchto chvíľach prichádza nad naše územie vlna lejakov, ktorá až do zajtrajšieho dňa budú ovplyvňovať počasie na našom území. Dnes ešte výdatné zrážky nebudú, ale počas zajtrajšieho dňa bude intenzita dažďa oveľa vyššia.

Nad Slovensko práve v týchto chvíľach postupuje studený front, ktorý dáva definitívnu bodku za letným počasím. Ešte včera sa teploty na našom území šplhali aj cez hranicu +25 °C, no nad túto hranicu by sa už teploty počas tohto roka nemali dostať.

Studený front, ktorý k nám postupne vtiahne aj chladnejší vzduch začína práve teraz postupovať nad naše územie a prináša prvú vlnu zrážok. Výraznejšie zrážky nás však ešte len čakajú.

Dnes bude pršať najmä na severozápade

Zrážky sa aktuálne rozširujú z oblasti Bratislavy smerom nad Považie a severozápadné Slovensko. Dážď bude počas dnešného popoludnia naberať na intenzite, no zatiaľ sa vyskytne len na severozápade Slovenska.

 

Pršať by malo do dnešného večera a v oblasti Trenčianskeho a Žilinského kraja by mohlo spadnúť až do 20 mm zrážok.

očakávané množstvo zrážok
očakávané množstvo zrážok

V priebehu večera a noci zrážková intenzita zoslabne a studený front sa posunie o niekoľko desiatok kilometrov východnejšie a začne sa formovať ďalšia vlna zrážok.

Sobota bude upršaná najmä na východe

Počas soboty nás čaká ďalšia vlna zrážok, ktorá tentoraz zasiahne predovšetkým východné regióny Slovenska, kde by mali byť zrážky o čosi výdatnejšie ako dnes na severozápadnom Slovensku.

 

V oblasti východného Slovenska a to predovšetkým na juhovýchode by za sobotu mohlo spadnúť aj 30 až 40 mm zrážok.

očakávané úhrny zrážok za sobotu
očakávané úhrny zrážok za nedeľu

Studený front, ktorý tak aktuálne postupuje cez naše územie prinesie výraznú zmenu počasia v podobe zrážok, no predovšetkým výrazného ochladenia, ktoré nás čaká od nedele. Postup zrážok sledujte na radare >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
25 °C / 8 °C
Cyprián
Zajtra
Prehánky
19 °C / 7 °C
Václav
Nedeľa
Polooblačno
17 °C / 2 °C
Michal
Pondelok
Jasno
16 °C / -1 °C
Jarolím
Utorok
Jasno
17 °C / -2 °C
Arnold
Streda
Skoro jasno
19 °C / 0 °C
Levoslav
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd