Pri búrkach vystrája silný vietor. Na cesty popadali stromy a poškodené sú aj autá

Pri búrkach vystrája silný vietor. Na cesty popadali stromy a poškodené sú aj autá
Veronika Sádovská

Búrky sprevádza aj silný vietor, ktorý už stihol narobiť škody. Najhoršia situácia je aktuálne v Košiciach a okolí, kde sú popadané stromy a konáre na cestách. Niektoré autá poškodili aj smetné kontajnery.

Slovenskom prechádza studený front, ktorého čelo už aktuálne prechádza najvýchodnejšími okresmi nášho územia. Vznikajú na ňom búrky a neskôr pás dlhotrvajúceho dažďa s vysokými úhrnmi, ale aj silným vetrom.

Práve tento vietor spôsobil problémy v druhom najväčšom meste na Slovensku a v jeho okolí. Na juhu východného Slovenska počítajte s viacerými obmedzeniami v doprave kvôli popadaným konárom a stromom.

 

Silný vietor v Košiciach

Výrazný vietor je pre Košice síce typický, ale dnešné búrky sprevádza silný nárazový vietor, ktorý už pácha aj škody. Najvýraznejšie práve v tomto krajskom meste, kde sú dopravné obmedzenia na viacerých miestach.

Na Dargovskej ulici dokonca skončilo niekoľko smetných kontajnerov aj v zaparkovaných autách. V Šaci odstraňovali cestári spadnutý strom z cesty a blokovaný ostal jeden jazdný pruh. Okrem toho na cestách bolo veľa popadaných konárov.

 

Búrky sú už aj na krajnom východe

Silné búrky už dorazili aj do Východoslovenskej kotliny, kde ešte nedávno bolo poriadne horúco a to okolo +30 °C. To bolo spôsobené teplým vzduchom, ktorý predchádzal studenému frontu a ktorý je ideálnym pre vznik týchto frontálnych búrok.

Keďže tu bolo dnes najteplejšie, hrozia tu potenciálne aj supercelárne búrky. Najsilnejšiu búrku máme aktuálne južne od Trebišova. Ďalšie búrky sú hlavne v najvýchodnejších okresoch. Zvyšok východného Slovenska už čaká len dážď.

Počas dnešných búrok už udrelo vyše 9 000 bleskov a lokálne spadlo aj vyše 40 mm zrážok. Búrky boli nebezpečné hlavne vysokými krátkodobými úhrnmi a silným vetrom.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Zajtra
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Streda
Občasný dážď
20 °C / 10 °C
Vladislav
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd