PRERUŠENÁ železničná doprava na východe: Dôvodom je POČASIE

PRERUŠENÁ železničná doprava na východe: Dôvodom je POČASIE
Ema Bazhaykin

Slovensko hneď zo začiatku pracovného týždňa sužuje naozaj vrtošivé počasie. Ako keby nestačili extrémne horúčavy, v poludňajších hodinách dali strednému aj východnému Slovensku poriadne zabrať intenzívne búrky, ktoré už spôsobili viaceré problémy na cestách aj železniciach.

Železničnú dopravu v okrese Košice – okolie a Gelnica ovplyvnili v pondelok popoludní horúčavy a následné búrky. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Vladimíra Bahýlová.

Dôvodom sú horúčavy aj búrky

Od 16.00 h je podľa jej slov prerušená doprava v úseku Moldava nad Bodvou – Turňa nad Bodvou. Dôvodom je vybočenie koľaje. „Koľaj sa rozišla z dôvodu vysokých horúčav,“ spresnila.

 

V rovnakom čase podľa jej slov došlo aj k prerušeniu dopravy v úseku Mníšek nad Hnilcom – Švedlár. V tomto prípade je dôvodom zaplavenie trate po búrke.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) zároveň na sociálnej sieti informuje, že z dôvodu vplyvu počasia je tiež odrieknutý osobný vlak v úseku Nálepkovo – Dobšinská ľadová jaskyňa, kde mal doraziť o 17.51 h.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
19 °C / 4 °C
Ľudomila
Zajtra
Prehánky
23 °C / 6 °C
Olympia
Streda
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Eugénia
Štvrtok
Polooblačno
24 °C / 5 °C
Konštantín
Piatok
Skoro jasno
23 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Skoro jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd