PREDPOVEĎ na štvrtok mnohých poteší. Prinesie ďalšie OTEPLENIE

PREDPOVEĎ na štvrtok mnohých poteší. Prinesie ďalšie OTEPLENIE
Ema Bazhaykin

Po typicky aprílových výkyvoch teplôt, ktoré sme zažívali začiatkom tohto týždňa, sa budú nasledujúce dni niesť ďalej v duchu príjemného otepľovania. Vo štvrtok nás čaká ešte teplejšie počasie, treba však počítať aj s ojedinelými prehánkami. 

Zatiaľ čo utorok priniesol výrazné ochladenie a zrážky, už v stredu prišlo oteplenie aj o 10 °C. Najvyššie denné teploty vystúpili na niektorých miestach v rozmedzí od +15 °C  do +20 °C, chladnejšie bolo len na Orave a pod Tatrami, kde maximálna denná teplota neprekročila +13 °C.

 

Na mnohých miestach Slovenska vykuklo spoza oblakov aj slnko, popoludní však začala najmä na západnom a strednom Slovensku oblačnosť pribúdať. Vyskytli sa aj slabé zrážky a silnejší vietor, ktorý však vo večerných hodinách začal slabnúť.

Vo štvrtok budú teploty ďalej stúpať

Dnes sa môžeme tešiť na ešte teplejšie počasie. Do našej oblasti bude od západu prúdiť teplý a vlhký vzduch. Teploty dosiahnu +16 °C až +21 °C v najteplejších oblastiach Slovenska, na Orave a pod Tatrami okolo +14 °C. Nočné teploty neklesnú pod +5 °C.

Teploty v Európe na štvrtok
Teploty v Európe na štvrtok, zdroj: iMeteo

Ráno sa môžu objaviť hmly a počas celého dňa miestami oblačnosť. Napriek tomu, že si dnes budeme užívať príjemné teploty, treba počítať aj s prehánkami.

 

Na horách bude ešte snežiť, vietor však zoslabne 

Na hrebeňoch Vysokých Tatier dnes ešte očakávame sneženie od 1 600 m n. m. a prevažne západný vietor od 13 do 21 m/s, ktorý bude popoludní postupne slabnúť.

V ostatných oblastiach Slovenska bude dnes vietor oproti včerajšku slabý, v západnej polovici dosiahne 3 až 7 m/s, čo je 10 až 25 km/h.

Čaká nás slnečný víkend

Dnes napriek príjemným teplotám ešte veľa slnečných lúčov neuvidíme, víkend však už klope na dvere a po zaprášenej Veľkej noci, kedy sme si pre saharský prach nemohli vychutnať pohľad na čistú oblohu, sa možno konečne dočkáme aj slnečného počasia. 

Cez víkend sa bude obloha vyjasňovať a teploty budú naďalej stúpať, v niektorých oblastiach dosiahnu až +26 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Zajtra
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Streda
Občasný dážď
20 °C / 10 °C
Vladislav
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd