Pred nami sú ďalšie teplé a sychravé dni. Prudký ZVRAT príde cez víkend

Pred nami sú ďalšie teplé a sychravé dni. Prudký ZVRAT príde cez víkend
Peter Minárik

To, čo sa odohráva ani náhodou nepripomína zimu, keďže teploty sú na rekordných hodnotách. Ak však túžite po studenom počasí, tak sa dočkáte v priebehu nadchádzajúceho víkendu.

Prakticky od Vianoc zažívame teplotne nadpriemerné počasie, ktoré pokračuje aj po Novom roku. Teploty, ktoré aktuálne zažívame nie sú rozhodne bežné. V porovnaní s dlhodobým normálom sú teploty o 7 až 10 °C vyššie, ako by na súčasnú ročnú dobu mali byť.

Nasledujúce dni sa počasie na našom území nezmení. Zmena nás čaká až počas nasledujúceho víkendu, kedy k nám zo Škandinávie vtrhne studený vzduch, ktorý tu už teraz prináša extrémne zimné počasie. Napadli desiatky centimetrov snehu a teploty klesli až pod -40 °C.

V teplom, západnom prúdení

Nadchádzajúce dni bude počasie na našom území prakticky bez výraznejšej zmeny. Nachádzať sa totiž budeme v teplejšom, západnom prúdení. Vzduch, ktorý a k nám dostáva má pôvod v teplom Atlantiku.

Vývoj až do Troch kráľov by mal byť bez zmeny a do našej oblasti tak budú postupovať jednotlivé frontálne vlny.

Nadchádzajúce dni neprinesú veľa slnečných lúčov. Prevládať bude prevažne oblačné počasie a v rámci postupu jednotlivých zrážkových vĺn sa treba pripraviť na dážď. Snežiť bude výlučne len na horách.

Do soboty sa denné teploty budú pohybovať väčšinou v intervale +4 až +10 °C a počas noci sa budú teploty pohybovať v intervale zväčša od +5 do 0 °C.

Zmena na Troch kráľoch

K výraznejšiemu zhoršeniu počasia dôjde na Troch kráľov. Počasie ovplyvní teplotné rozhranie, ktoré prinesie počas soboty výdatný dážď. Pršať by mohlo dokonca aj na horách.

V noci zo soboty na nedeľu však začne do našej oblasti od severu prúdiť veľmi studený vzduch, ktorý prinesie spomínanú zimu. Už v nedeľu sa na severnom a na západnom Slovensku môžu objaviť snehové zrážky.

V nadchádzajúcich dňoch budeme zotrvávať vo veľmi studenom vzduchu a to zatiaľ na dobu neurčitú. Viac o blížiacom sa ochladení si prečítajte TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd