Pred nami je posledný slnečný deň. Kedy nastane upršané jesenné počasie?

Pred nami je posledný slnečný deň. Kedy nastane upršané jesenné počasie?
Ema Bazhaykin

Počasie nám v druhej polovici septembra doprialo poslednú rozlúčku s príjemnými teplotami. To sa má už čoskoro zmeniť.

Zatiaľ čo pred týždňom sme zavretí v domácnostiach s hrôzou sledovali besnenie extrémne silného dažďa nad našou oblasťou, uplynulý víkend sa s nami rozlúčil slnečnými lúčmi tak, ako sa patrí.

Ani začiatok pracovného týždňa nebude o nič horší a príjemné teplé počasie s modrou oblohou by ste si dnes mali užiť dosýta, čoskoro totiž príde zmena.

Aké počasie prinesie pondelok?

Pondelok sa bude niesť v znamení babieho leta na väčšine nášho územia. Aj keď sa nadránom miestami objaví hmla alebo oblačnosť, s pribúdajúcimi hodinami sa obloha vyjasní.

 

Teploty budú dosahovať +21 °C a ž +26 °C, na Orave a pod Tatrami miestami okolo +19 °C. Na horách vo výške 1 500 metrov nad morom sa bude teplota pohybovať okolo +13 °C.

Fúkať bude spočiatku slabý, postupne miestami juhovýchodný až južný vietor do rýchlosťou 20 km/h.

Zrážky dnes neočakávame, preto dáždniky nechajte ešte doma. Ak však vo vašej garderóbe dáždnik chýba, dnes máte poslednú šancu to napraviť.

Kedy sa počasie zhorší?

Charakter počasia sa na Slovensku začne meniť už v utorok, kedy bude od západu postupovať do našej oblasti studený front spojený s tlakovou nížou, ktorej stred sa bude presúvať zo Severného mora nad južnú Škandináviu. 

 

V utorok sa tak začne meniť počasie najmä na západe, kde bude pribúdať oblačnosť a objavia sa aj prvé prehánky a dažde. Našťastie, nepôjde o tak veľmi výdatné zrážky, aké sme tu mali naposledy. 

Od stredy sa teda pripravte na upršané a sychravé počasie aj s poklesom teplôt. Viac o presnom vývoji teplôt na ďalšie dni nájdete TU. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
26 °C / 6 °C
Zdenka
Zajtra
Občasný dážď
25 °C / 7 °C
Ľuboš
Streda
Skoro jasno, búrky
24 °C / 10 °C
Vladislav
Štvrtok
Prehánky
23 °C / 8 °C
Edita
Piatok
Prehánky
20 °C / 6 °C
Cyprián
Sobota
Dážď
18 °C / 3 °C
Václav
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd