Pred nami je ďalší krásny jesenný deň

Pred nami je ďalší krásny jesenný deň
Ema Bazhaykin

September sa preklopil do druhej polovice a po upršanom týždni nás najbližšie dni potešia slnečným a teplým počasím.

Jeseň je v plnom prúde, čo je síce cítiť na chladnejších ránach, ale aj slnečnom a teplom počasí cez deň.

Po extrémne daždivých dňoch, ktoré vyvrcholili tragickým víkendom najmä u našich susedov v Poľsku, Česku a Rakúsku, do našej oblasti od severu zasahuje okraj rozsiahlej tlakovej výše so stredom nad južnou Škandináviou a Baltským morom, ktorý nám prináša príjemné počasie.

Aké dnes bude počasie?

Po chladnejšom, miestami hmlistom ráne, nás dnes čaká ďalší teplý deň. Miestami sa môže vyskytovať zväčšená oblačnosť, ojedinele prehánky s predpokladaným úhrnom zrážok do 1 mm.

Hmlisté ráno na Liptove, Čutkovská dolina
Hmlisté ráno na Liptove, Čutkovská dolina, Marián Švalec

Najvyššie denné teploty dnes budú dosahovať +20 °C až +25°C, na Orave a pod Tatrami okolo +18 °C, na horách vo výške nad 1 500 m n. m. okolo +10 °C.

 

Fúkať bude prevažne severovýchodný vietor rýchlosťou od 5 až 25 km/h. 

Polooblačno bude ešte aj zajtra, s príchodom víkendu nás však čaká skutočné babie leto, ktoré sa bude niesť v duchu jasnej slnečnej oblohy a teplôt do +25 °C, ktoré by sa malo pokaziť až koncom budúceho pracovného týždňa.

 

Rozdiel teplôt medzi ránom a dňom je citeľný

Ako to už počas typickej jesene býva, slniečko už vychádza oveľa neskôr a rána bývajú citeľne chladnejšie než denné teploty, ktoré sa najmä počas týchto dní budú šplhať až k +25 °C.

br
Ranné teploty k 6:00 h, zdroj: iMeteo
g

Denné teploty k 16:00 h, zdroj: iMeteo


Na našich modeloch môžete vidieť, že rozdiel ranných a denných teplôt na niektorých miestach môže dosiahnuť až 14 °C. Nezabúdajte sa preto ráno obliecť teplo a zobrať si viac vrstiev.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd