Práve to začalo. BÚRKY sa už tvoria a bude ich viac. Pozor najmä v týchto okresoch

Práve to začalo. BÚRKY sa už tvoria a bude ich viac. Pozor najmä v týchto okresoch
Peter Minárik

Na našom území sa už začala tvoriť kopovitá oblačnosť a vyskytujú sa prvé búrky. Tých bude počas nadchádzajúcich desiatok minút viac a budú aj intenzívnejšie. Pozrite si čo dnes od búrok očakávať.

Aktuálne sa nad našim územím začali tvoriť prvé búrky a v súlade s predpoveďou sa nám začali presne tvoriť v oblasti Nízkych Tatier, kde sa nachádza prvá búrka a ďalšia vzniká v oblasti Poľany.

Búrky môžu byť v nadchádzajúcich desiatkach minút veľmi nebezpečné. Tieto horské búrky môžu totiž prinášať intenzívnejšie zrážkové úhrny, ktoré by mohli vyvolať bleskové povodne.

Opäť tak môžeme byť svedkami niečoho podobného, čo sme zažívali včera na severovýchode Slovenska, kde búrky vyvolali blesková povodne a lokálne záplavy.

 

Búrky nie sú vylúčené ani na západe

V priebehu dnešného popoludnia by mali byť búrky sústredené len do oblasti stredného Slovenska, no s pribúdajúcimi hodinami, by sa mali začať rozširovať smerom k západu.

Celá konvekcia by sa mala presúvať čoraz viac na západ a v priebehu podvečerných hodín nevylučujeme búrky ani vo východnej časti Podunajskej nížiny. Pravdepodobnosť búrok však v porovnaní so včerajším dňom klesla.

Búrky sú teda pravdepodobné najmä na strednom a západnom Slovensku a hrozia predovšetkým v týchto okresoch.

okresy v ktorých sa očakávajú búrky
okresy v ktorých sa očakávajú búrky

Zajtra čakajte výraznejšie búrky

Počas zajtrajšieho rána čakajte na našom území výraznejšiu búrkovú činnosť a začne to už pomerne skoro. Počasie začne ovplyvňovať studený front.

 

Prvé búrky udrú na naše územie už v ranných hodinách a zo západného Slovenska sa budú presúvať smerom k východnému Slovensku.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Zajtra
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Streda
Občasný dážď
20 °C / 10 °C
Vladislav
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd