Práve teraz to začalo s prvými búrkami. V najbližších hodinách čakajte intenzívnejšie BÚRKY

Práve teraz to začalo s prvými búrkami. V najbližších hodinách čakajte intenzívnejšie BÚRKY
Peter Minárik

Na našom území máme prvé búrky dnešného dňa, no treba počítať s tým, že v nadchádzajúcich hodinách budú búrky oveľa intenzívnejšie. Pozor si treba dať predovšetkým na prívalový lejak.

Na našom území štartuje dnešný búrkový deň. Aktuálne na našom území prevláda prevažne slnečné počasie s teplotami, ktoré sa pohybujú na maximálnych hodnotách okolo +30 °C.

Na strednom Slovensku však už začína dochádzať ku tvorbe kopovitej oblačnosti a k tvorbe prvých prehánok a búrok, ktoré sú podľa očakávania veľmi statické a tak to aj počas dnešného dňa zostane.

Prvé búrky na strednom Slovensku

Poľana a Veporské vrchy sú dne strojcami prvých búrok. Pomerne výrazná búrka sa vytvorila južne od Brezna a nateraz nezasiahla významnejšie obce. Búrka sa udržuje v rámci hôr.

aktuálna poloha búrok
aktuálna poloha búrok
 

To so sebou prináša výrazné zrážky. Podľa radarových odhadov mohlo v oblasti Poľany spadnúť do 30 mm zrážok, čo prináša ako také osvieženie.

Dnes to však týmito búrkami nekončí. Družicové zábery ukazujú, že dochádza ku tvorbe ďalšej kopovitej oblačnosti. Tá rastie v oblasti Nízkych Tatier a Vígľašu.

S pribúdajúcimi hodinami bude búrok viac

V priebehu dnešného popoludnia sa na našom území s výraznejšími búrkami. Na juhu Slovenska sa totiž nachádza pomerne vlhký vzduch a práve ten bude strojcom dnešných búrok.

 

Búrky sa v nadchádzajúcich hodinách budú vytvárať na ďalších miestach nášho územia, predovšetkým v Banskobystrickom kraji. Polohu búrok sledujte TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
19 °C / 3 °C
Ľudomil
Zajtra
Občasný dážď
17 °C / 2 °C
Jolana
Pondelok
Občasný dážď
19 °C / 4 °C
Ľudomila
Utorok
Prehánky
23 °C / 6 °C
Olympia
Streda
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Eugénia
Štvrtok
Polooblačno
24 °C / 5 °C
Konštantín
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd