Pozor na horúčavy. Pred nami sú opäť pekelne horúce dni. Pozrite si, kam až sa teploty dostanú

Peter Minárik

Do našej oblasti mieri ďalšia vlna horúčav, ktorá začne už v piatok, pričom počas víkendu budú teploty stúpať oveľa vyššie. Teploty by dokonca mohli prelomiť hranicu až +35 °C.

Európu čaká ďalšia vlna veľmi vysokých teplôt. Do našej oblasti totiž začína prúdiť veľmi teplý vzduch od juhozápadu, ktorý už počas dnešného dňa prinesie teploty, ktoré sa dostanú cez hranicu +30 °C.

Tu sa však teploty nezastavia a počas víkendu postupne na našom území prelomia hranicu +35 °C. Južne od Slovenska však bude ešte teplejšie. Teploty by sa mohli dostať dokonca k +40 °C.

Cez +30 °C už dnes

Už počas dnešného dňa by sa mali teploty na našom území dostať v najteplejších okresoch Slovenska až nad tropickú úroveň +30 °C. Maximálne teploty sa dostanú na +25 až +32 °C.

Teplý vzduch, ktorý k nám bude prúdiť má pôvod v Afrike, no dnes ešte výraznejšiemu vzostupu teplôt bude brániť oblačnosť. To sa však už zajtra zmení.

 

Víkend bude pekelne horúci

V sobotu sa čaká slnečný deň a mal by to byť najkrajší deň z celého týždňa. Zároveň je na našom území prvá príležitosť k tomu, aby teploty prekročili hranicu +35 °C.

Maximálne sobotňajšie teploty očakávajte na úrovni +28 až +35 °C.

V nedeľu príliv teplého vzduchu vyvrcholí

Nedeľa by mala byť najteplejšia. Príliv teplého vzduchu bude do našej oblasti vrcholiť. Vplyvom toho sa teploty budú dostávať až cez hranicu +35 °C.

 

Najteplejšie by malo byť na juhu Podunajskej nížiny a vo Východoslovenskej nížine, kde sa teploty dostanú až na hodnoty okolo +37 °C.

Južne od Slovenska bude ešte teplejšie. Teploty napríklad v susednom Maďarsku atakujú hodnoty až okolo +40 °C a na Balkáne by mohlo byť ešte o čosi teplejšie.

očakávané maximá v nedeľu
očakávané maximá v nedeľu, zdroj: Idokep.hu

Našu oblasť tak čaká ďalšia vlna horúčav, ktorá by mala vyvrcholiť v nedeľu. Popoludní začne postupovať studený front, ktorý prinesie búrky a ukončenie horúčav.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
31 °C / 13 °C
Miriama
Zajtra
Dážď
29 °C / 15 °C
Martina
Utorok
Občasný dážď
24 °C / 10 °C
Oleg
Streda
Polooblačno
25 °C / 10 °C
Bystrík
Štvrtok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Mária
Piatok
Dážď
25 °C / 11 °C
Ctibor
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd