Požiar v Podunajských Biskupiciach už lokalizovali. V ovzduší namerali zvýšené hodnoty splodín horenia

Dominik Cenkner

O požiari, ktorý sa v pondelok podvečer rozhorel v Podunajských Biskupiciach, sme na našom webe informovali v súvislosti s pokynom hasičov, aby obyvatelia v blízkosti nevetrali. Na mieste je ešte aj teraz niekoľko desiatok hasičov, ktorí avizovali zvýšené hodnoty splodín horenia.

Požiar porastu a odpadu na Lieskovskej ceste v bratislavských Podunajských Biskupiciach je lokalizovaný. Hasiči sú stále na mieste udalosti a naďalej pracujú na jeho likvidácii.

TASR to potvrdil hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave Štefan Koči. Starosta Podunajských Biskupíc Roman Lamoš na sociálnej sieti uviedol, že v porovnaní s nocou sa rozsah ohniska zmenšil asi na 15 percent jeho pôvodnej veľkosti.

Na mieste podľa jeho slov dopoludnia zasahovalo približne 60 hasičov a 25 kusov techniky.

 

Zvýšené hodnoty splodín horenia

S aktuálnymi informáciami prišli okolo 14:30 h aj samotní hasiči. Z príspevku na sociálnej sieti Facebook vyplýva, že sa na likvidácii požiaru stále pracuje.

„Na požiarisko sa naváža zemina,“ uviedol Hasičský a záchranný zbor. Na mieste má byť stále približne 40 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru a členov dobrovoľných hasičských zborov obcí. Zriadený bol tiež riadiaci štáb a požiarisko bolo rozdelené na 4 zásahové úseky.“

Hasiči informovali aj o stave ovzdušia. Večer totiž ľudí vyzvali, aby nevetrali.

„Namerané boli zvýšené hodnoty splodín horenia, ktoré ale neprekročili hodnoty nebezpečné pre zdravie obyvateľov,“ doplnil HaZZ.

 

Čo požiar odpadu a okolitého porastu spôsobilo, bude vyšetrovať zisťovateľ príčin požiaru.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
19 °C / 7 °C
Václav
Zajtra
Oblačno
15 °C / 2 °C
Michal
Pondelok
Skoro jasno
16 °C / -1 °C
Jarolím
Utorok
Jasno
17 °C / -2 °C
Arnold
Streda
Polooblačno
17 °C / -1 °C
Levoslav
Štvrtok
Dážď
18 °C / 4 °C
Stela
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd