Povodne majú ďalšie obete. Celkový počet mŕtvych presiahol prvú desiatku

Dominik Cenkner

Mimoriadne nepriaznivé počasie spôsobujúce povodne si vyžiadali ďalšie obete. Celkovo počet mŕtvych v okolitých krajinách stúpol nad 10.

Úrady v Česku informujú o ďalších obetiach, ktoré si vyžiadali ničivé povodne. Záplavy v Moravskosliezskom kraji majú už tri obete.

Pribudli dvaja mŕtvi v Krnove, jeden bol v zaplavenom byte. Už v nedeľu našli mŕtvu v riečke Krasovce.

Počet celkových mŕtvych dosiahol prvú desiatku

Počet obetí stúpa aj u ďalších susedov. Ešte počas víkendu sme vás informovali o obetiach v Taliansku a Rumunsku, spolu išlo o 5 ľudí.

 

Rakúska strana hlási k dnešnému dňu tri obete. Pri záchranných prácach zomrel aj jeden hasič.

V Poľsku zas evidujú 5 mŕtvych. Úrady však budú skúmať, či ide priamo o obete povodní.

Na Slovensku sa situácia upokojuje

Na našom území sme doposiaľ žiadnu obeť povodní nezaznamenali. Situácia je však naďalej kritická, aj keď postupne dochádza k jej zlepšovaniu.

Ako napr. informuje TASR, bratislavská Devínska Nová Ves obnoví v utorok (17. 9.) vyučovanie na všetkých základných aj materských školách (ZŠ a MŠ) v jej zriaďovateľskej pôsobnosti. Samospráva sa zároveň v tejto súvislosti poďakovala všetkým zamestnancom škôl a škôlok, ktorí „posledné dni pracovali na odstránení následkov povodne a na tom, aby sa deti a žiaci mohli zajtra vrátiť do škôl.“

Vyučovanie bude v utorok pokračovať aj na stredných školách v pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). „Až 34 z 50  stredných škôl malo v pondelok riaditeľské voľno. V utorok vyučovanie pokračuje,“ informuje BSK na sociálnej sieti.
Allianz

Len dnes pri tom museli z Devínskej Novej Vsi evakuovať približne 100 ľudí. Informovali sme vás o tom v samostatnom článku. V hlavnom meste hrozí aj pád stromov, a to kvôli podmočenej pôde.

 

Na záver pripomíname, že všetky dôležité informácie nájdete na jednom mieste v našom LIVE textovom prenose. Stačí kliknúť >>>TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd