Povodeň v Bratislave kompletne zničila obľúbené miesto

Peter Minárik

Povodeň, ktorá pred pár dňami potrápila aj naše hlavné mesto, spôsobila veľké škody najmä na petržalskej strane Dunaja. Pod vodou sa ocitlo aj obľúbené miesto.

Rozsiahle povodne, ktoré potrápili predovšetkým západné Slovensko, spôsobili škody predovšetkým na Záhorí a v Bratislave. Ľudia v postihnutých oblastiach ešte aj dnes odstraňujú škody po povodniach. Povodňová vlna spôsobila škody samosprávam, domácnostiam, firmám, no aj podnikateľom.

Rozvodnený Dunaj tento rok už druhýkrát potrápil aj Bratislavu, no tohtomesačná povodňová vlna, pri ktorej Dunaj vystúpil až nad 980 cm, vážne zničila oddychové zóny v blízkosti Dunaja.

Obľúbené relaxačné miesto pod vodou

Voda z Dunaja spôsobila v Bratislave problémy predovšetkým na petržalskej strane. Voda zaliala hneď niekoľko reštaurácii a medzi najviac poškodenými patrí obľúbený Tyršák.

 

Tyršák je jediná relaxačná zóna na petržalskej strane Dunaja, kde si môžu ľudia oddýchnuť, načerpať energiu, najesť sa a posedieť so svojimi blízkymi. Povodňová vlna však zaplavila celý areál a spôsobila veľké škody.

To, že Dunaj v Bratislave dosiahne až 3. povodňový stupeň, sa vedelo zhruba dva dni vopred. Prevádzkovateľ Tyršáku síce začal odpratávať všetko hnuteľné, no napriek tomu spôsobila povodňová vlna značné škody.

Poškodila volejbalové ihrisko, bahno zalialo celý areál a voda poškodila aj 3 500 m2 drevenej podlahy. Škody sú odhadované na desiatky tisíc eur.

 

Tyršák leží v záplavovej oblasti a poistenie nehnuteľností v tejto časti je nemožné. Už na jar ohrozoval zvýšený Dunaj petržalskú stranu, no vtedy bola hladina Dunaja o zhruba 2 metre nižšie ako v uplynulých týždňoch.

Na darcovskom webe teraz beží zbierka na záchranu tohto obľúbeného miesta.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
17 °C / -4 °C
Sergej
Zajtra
Oblačno
17 °C / -4 °C
Alojza
Štvrtok
Skoro jasno
18 °C / -2 °C
Kvetoslava
Piatok
Jasno
19 °C / -3 °C
Aurel
Sobota
Jasno
18 °C / -4 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
17 °C / -3 °C
Sabína
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd