Postupuje front a začína pršať. Večer a v noci však pozor aj na BÚRKY

Postupuje front a začína pršať. Večer a v noci však pozor aj na BÚRKY
Peter Minárik

Počasie na našom území začal ovplyvňovať studený front, ktorý aktuálne prináša na naše územie prvé zrážky. Tie by však nakoniec mohli byť oveľa výraznejšie. Počas večerných a nočných hodín totiž nie sú vylúčené ani búrky.

V oblasti západného Slovenska nám už aktuálne prší. Na vine je studený front, ktorý začal postupovať cez naše územie z Rakúska a z Česka.

Prvé zrážky sa vyskytujú v oblasti Záhoria a okolia Bratislavy, na zvyšku územia panuje zatiaľ pokojné a aj teplé počasie. To sa však v priebehu nadchádzajúcich hodín zmení. Zrážky, ktoré súvisia s týmto postupujúcim studeným frontom budú naberať na intenzite a rozširovať sa cez naše územie.

Najvýraznejšie by malo pršať dnes popoludní na západnom Slovensku. Rozhodne však problémy neočakávajte. Spadnúť by malo len zopár milimetrov zrážok.

Na strednom Slovensku by mali byť zrážky ešte o čosi slabšie, keďže studený front by sa mal rozpadať a zrážky tak budú slabnúť.

 

Zrážky, ktoré však teraz postupujú nad naše územie sú ešte slabšie v porovnaní s tým, čo nás čaká večer a v noci. Numerické modely totiž avizujú oveľa dynamickejšiu situáciu.

Večer a v noci rátajte s búrkami

Zrážky by mali v priebehu podvečerných hodín ustáť, avšak v priebehu neskoršieho večera a v prvej časti noci by sa od juhozápadu mali nad naše územie dostávať ďalšie zrážky.

 

Prichádzajúce nočné zrážky by mali byť výraznejšie, ako v priebehu dnešného dňa a prinášať by mali aj búrky. Tie sa môžu vyskytovať na západnom, ale aj na strednom Slovensku.

Búrlivo by malo byť predovšetkým v južnej polovici západného a stredného Slovenska a nočné búrky by mali byť sprevádzané zosilnením dažďa. Výraznejšie nebezpečné sprievodné javy sa nateraz neočakávajú.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
25 °C / 7 °C
Ľuboš
Zajtra
Skoro jasno, búrky
24 °C / 10 °C
Vladislav
Štvrtok
Prehánky
23 °C / 8 °C
Edita
Piatok
Prehánky
20 °C / 6 °C
Cyprián
Sobota
Dážď
18 °C / 3 °C
Václav
Nedeľa
Polooblačno
17 °C / 2 °C
Michal
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd