Posledná júlová sobota bude horúca. Teploty vystúpia až na +36 °C

Dominik Cenkner

Pred nami je posledný júlový víkend, počas ktorého sa na Slovensko opäť vrátia vysoké teploty. Dnes sa maximá vyšplhajú až na +36 °C.

Uplynulé dni priniesli na Slovensko priaznivejšie počasie z hľadiska teplôt, keďže poklesli pod +30 °C. Spočiatku nás však trápili búrky, ktoré boli aj intenzívnejšie.

Svoju pozornosť teraz sústredíme na posledný júlový víkend, do ktorého sme sa dnes prebudili. Čo nás počas neho z hľadiska počasia čaká?

 

Predpoveď počasia na sobotu 27. júla

Počasie u nás bude dnes ovplyvňovať zadná strana tlakovej výše so stredom nad Rumunskom. Práve po nej k nám od juhozápadu zosilnie prúdenie teplého vzduchu.

Sobota tak bude prevažne jasná až polooblačná. Ojedinele môže byť oblačnosti prechodne viac. Zrážky či prípadné búrky sa však neočakávajú.

Bude veľmi teplo. Maximálna denná teplota vystúpi v rozmedzí od +31 °C do +36 °C. Chladnejšie bude len na Orave a pod Tatrami, a to okolo +29 °C.

Teplo bude aj na horách. Vo výške 1500 metrov nad morom vystúpi teplota na +18 °C.

Zrána bude fúkať prevažne slabý, neskôr postupne prevažne južný vietor s rýchlosťou 3 až 7 m/s.

Pozor na vysoký UV index

Dnes napoludnie dosiahne úroveň 6,6. Čo to pre nás znamená?

V poludňajších hodinách (10-15 LSEČ) treba vyhľadať tieň, vonku sa treba chrániť odevom. Nezabúdajte ani na pokrývku hlavy, ochranný krém a okuliare.

 

Teplo vystriedajú búrky

V nedeľu od severozápadu bude postupovať cez našu oblasť studený front, pred ktorým u nás vyvrcholí prílev veľmi teplého vzduchu od juhozápadu. Ráno teda ešte bude jasno až polooblačno, ale cez deň bude oblačnosť pribúdať a miestami, najmä na západe a severe, treba počítať s prehánkami a búrkami. Tie môžu byť aj intenzívne.

Na niektorých miestach bude veľmi teplo a dusno. Viac prezrádza naša predpoveď počasia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
31 °C / 13 °C
Miriama
Zajtra
Dážď
29 °C / 15 °C
Martina
Utorok
Občasný dážď
24 °C / 10 °C
Oleg
Streda
Polooblačno
25 °C / 10 °C
Bystrík
Štvrtok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Mária
Piatok
Dážď
25 °C / 11 °C
Ctibor
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd