Poprad zaplavila voda. Búrky teraz postupujú východom Slovenska

Dominik Cenkner

Úvod nového pracovného týždňa sa, podobne ako uplynulé dni, nesie v znamení búrok. Tie sú sprevádzané prívalovými zrážkami. Kvôli nim Poprad zaplavila voda. Búrky aktuálne postupujú východným Slovenskom.

Prvé dnešné búrky sa začali tvoriť z kopovitej oblačnosti po 13. hodine v oblasti severovýchodu Nízkych Tatier. Tieto búrky veľmi pomaly postupovali ďalej na severovýchod, pričom medzi prvými zasiahli Poprad.

Tam sa usadila stacionárna búrka. Tie sú nebezpečné tým, že do oblasti, kde sa vyskytnú, prinesú značné množstvo zrážok.

Podľa amatérskej zrážkomernej stanice spadlo v Poprade pri búrkach dnes popoludní 58,19 mm zrážok. Ide o stanicu priamo v centre mesta.

 

Oficiálne zrážkomerné stanice v sieti Slovenského hydrometeorologického ústavu sa nachádzajú v západnej a severnej časti mesta. Tie namerali o niekoľko desiatok mm zrážok menej.

Množstvo zrážok podľa amatérskej zrážkomernej stanice v centre Popradu
Množstvo zrážok podľa amatérskej zrážkomernej stanice v centre Popradu, wunderground.com

Poprad zaplavila voda

Je ale zrejmé, že Poprad zasiahli výdatnejšie zrážky, ktoré kanalizácia nestihla odviesť. Časť mesta tak skončila pod vodou.

Pozor si museli dať aj vodiči na cestách. Na úseku Vikartovce -Kravany v okrese Poprad hlásili na ceste vodu.

Okrem toho na D1 za Popradom, v smere do Spišského Štvrtka sa zrazilo viacero osobných áut. Zrejme aj v tomto prípade ide o dôsledok vyčíňania počasia.

Búrky teraz postupujú východom

Búrková činnosť sa teraz tiahne od hraníc s Poľskom až smerom k Prešovu. V okolí Bardejova sú pomerne silné, padať pri nich môžu aj krúpy.

Krúpy máme potvrdené napr. v obci Orlov, ktorá leží v okrese Stará Ľubovňa. Nepriaznivé počasie tak môže spôsobovať škody a ničiť úrodu.

 

Na záver dodáme, že aktuálne informácie nájdete v našom LIVE textovom prenose. Stačí kliknúť >>>TU. Aktuálnu polohu zrážok a búrok zobrazuje náš iRadar.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno, búrky
24 °C / 5 °C
Eugénia
Zajtra
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Piatok
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd