Pondelok prinesie slnečné lúče. Začiatok týždňa vás poteší

Pondelok prinesie slnečné lúče. Začiatok týždňa vás poteší
Veronika Sádovská

Po sychravom a veternom víkende si dnes užijeme o niečo viac slnka. Vďaka tomu aj teploty budú príjemnejšie a utíchne aj vietor. Začiatok pracovného týždňa prinesie príjemné jesenné počasie.

Za studeným frontom, ktorý priniesol ochladenie, dážď aj silný vietor, ktorý mnohí využili na púšťanie šarkanov, sa dnes prechodne rozšíri nad naše územie tlaková výš. Príjemné jesenné počasie so slnečnými lúčmi si však poriadne užite, pretože dlho sa u nás neohreje

Už popoludní začne znova oblačnosť pribúdať. Čo nás ale dnes prevažne čaká?

 

Jasno a príjemné teploty

Obloha dnes bude prevažne jasná až polojasná. Zrána sa už typicky jesenne objavia lokálne hmly či nízka oblačnosť, keďže v noci doznievali zrážky, avšak postupne sa vyčasí. Oblačnosť začne pribúdať až popoludní a to od západu.

Teplotne budeme dnes na veľmi príjemných hodnotách na túto ročnú dobu. Maximálne denné teploty vystúpia na +12 až 17 °C, len pod Tatrami bude chladnejšie a to okolo +10 °C.

Zrážky cez deň dnes neočakávame, tie zo studeného frontu dozneli v noci na východe nášho územia, ale ako sme už spomínali, popoludní začne oblačnosti od západu pribúdať. Užite si preto naplno dnešné slnečné lúče.

 

Jesenný charakter počasia

Celý tento týždeň sa bude niesť v znamení typického premenlivého jesenného počasia. Čakajú nás zamračené dni so zrážkami, ktoré vystriedajú tie príjemnejšie s väčším množstvom slnečných lúčov. Teplotne bude nasledujúce obdobie na október normálne a znova sa o slovo prihlásia aj slabé mrazy, čo je taktiež na túto dobu normálne.

Ak chcete vedieť podrobnejšiu predpoveď pre vaše mesto či obec až na dva týždne dopredu, nájdete ju po kliknutí na tento odkaz. Počasie tak bude priať aj prechádzkam a dokonca aj hubárom. Mnohí si už stihli nazbierať nádherné úlovky. Pri zbere húb si však dávajte pozor, aby ste neskončili ako táto rodina, ktorej jeden člen priniesol domov huby a nakoniec skončili v nemocnici.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
15 °C / -1 °C
Vladimíra
Zajtra
Skoro jasno
15 °C / -1 °C
Hedviga
Piatok
Polooblačno
15 °C / -2 °C
Lukáš
Sobota
Jasno
16 °C / -1 °C
Kristián
Nedeľa
Jasno
15 °C / 1 °C
Vendelín
Pondelok
Jasno
19 °C / 1 °C
Uršuľa
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd