Počasie zabíjalo v oblakoch: Katastrofický let z Londýna má jednu obeť a 20 ľudí leží na JIS-ke

Počasie zabíjalo v oblakoch: Katastrofický let z Londýna má jednu obeť a 20 ľudí leží na JIS-ke
Veronika Salayová

Zlé počasie počas letu z Londýna do Singapuru spôsobilo také silné turbulencie, že jeden človek v lietadle zomrel a ďalších 20 stále leží na jednotke intenzívnej starostlivosti. 

Zlé počasie spôsobilo v utorok silné turbulencie stroju Boeing 777-300ER spoločnosti Singapore Airlines počas letu z Londýna do Singapuru. Počas tejto nešťastnej udalosti na palube zomrel jeden človek a niekoľkí ďalší sa zranili.

Údaje zo sledovania letu naznačujú, že dopravné lietadlo kleslo o 2 000 m po tom, čo preletelo Bengálsky záliv a následne núdzovo pristálo na letisku v Bangkoku.

Agentúre Reuters jeden z cestujúcich priblížil to, čo sa na palube udialo: „Lietadlo sa zrazu začalo nakláňať a triasť, takže som sa začal chystať na to, čo sa bude diať. Zrazu lietadlo výrazne kleslo, takže všetkých tých, čo sedeli a neboli pripútaní, okamžite katapultovalo k stropu.“

 

Tieto turbulencie zabili 73-ročného Brita, ktorý na následky zranení zomrel priamo v lietadle. Obeť sa volala Geoff Kitchen a žila v Thornbury v grófstve Gloucestershire.

Zranení pasažieri sú z viacerých kútov sveta

Dve nemocnice v hlavnom meste Thajska oznámili, že 20 ľudí, ktorí boli v lietadle, stále ležia na jednotke intenzívnej starostlivosti. Ide o ľudí z Austrálie, Veľkej Británie, Hongkongu, Malajzie, Nového Zélandu, Singapuru a Filipín.

Pacienti sú na oddeleniach intenzívnej starostlivosti nemocníc Samitivej Srinakarin a Samitivej Sukhumvit.

Generálny riaditeľ vyjadril úprimné ospravedlnenie všetkým, ktorých sa toto nešťastie dotklo. „Sme hlboko zarmútení touto nehodou a vyjadrujem najhlbšiu sústrasť rodine a blízkym zosnulého cestujúceho,“ uviedol riaditeľ. 

 

V lietadle bolo dokopy 211 pasažierov a 18 členov posádky. Do thajskej metropoly podľa agentúry AP už pricestovali leteckí vyšetrovatelia, aby preverili okolnosti nešťastia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
19 °C / -2 °C
Demeter
Zajtra
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd