POČASIE V STREDU: Dnešok bude opäť zamračený a daždivý. Pozor aj na vietor

POČASIE V STREDU: Dnešok bude opäť zamračený a daždivý. Pozor aj na vietor
Veronika Salayová

Po relatívne peknom začiatku týždňa je tu streda, ktorá znova prinesie zrážky. Nezabudnite si preto dnes dáždnik − v mnohých lokalitách ho budete dnes potrebovať. 

Po prednej strane rozsiahlej oblasti nízkeho tlaku vzduchu nad západnou a severozápadnou Európou postúpi do našej oblasti od juhozápadu až západu studený front, ktorý so sebou prinesie aj zrážky a silnejší vietor.

Prílev teplého vzduchu sa tak dnes preruší, no len čiastočne. Dnešné teploty vystúpia na +18 °C a lokálne až na +20 °C.

Veterno aj sychravo

Čo sa týka charakteru počasia, tak dnes bude oblačno až zamračené, na východe dopoludnia aj čiastočne zmenšená oblačnosť. Ráno bude hmlisto. 

 

Treba sa však na viacerých miestach pripraviť na dážď alebo prehánky, pričom o niečo menej zrážok bude dnes na východe. Zrážky nebudú príliš výdatné a naprší okolo 10 mm zrážok. 

Streda tak bude po relatívne peknom a slnečnom začiatku týždňa sychravá a upršaná. Bez dáždnika radšej z domu neodchádzajte. 

Dnes si dajte pozor aj na veterné počasie. Fúkať bude juhovýchodný až južný vietor rýchlosťou do30 km/h, v nárazoch ojedinele do 50 km/h. 

Oveľa veternejšie však bude dnes vo vysokých polohách, kde sa objaví prudký až búrlivý vietor. Turistiku v horách preto dnes neodporúčame. 

 

Aký vývoj počasia prinesú ďalšie dni, si môžete pozrieť TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Kvetoslava
Zajtra
Oblačno
15 °C / 1 °C
Aurel
Sobota
Skoro jasno
19 °C / -2 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
20 °C / -3 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
17 °C / -2 °C
Dobromila
Utorok
Oblačno
18 °C / 4 °C
Klára
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd