POČASIE V PONDELOK: Čaká nás teplejší začiatok týždňa. Dáždniky dnes nechajte doma

POČASIE V PONDELOK: Čaká nás teplejší začiatok týždňa. Dáždniky dnes nechajte doma
Veronika Salayová

Oproti sychravému a upršanému víkendu nás čaká o niečo krajšie počasie, a to v tom, že dnes bude teplejšie a zrážok bude minimálne. Dáždniky tak môžete v pondelok pokojne nechať doma. 

Víkend bol upršaný a sychravý, no pondelok prináša zmenu k lepšiemu. Dnes bude zrážok podstatne menej ako cez víkend, a dokonca ani dáždniky nebudú potrebné.

Od juhu bude zasahovať do karpatskej oblasti okraj tlakovej výše, a zároveň začne po prednej strane rozsiahlej a hlbokej tlakovej níže nad západnou Európou prúdiť od juhozápadu do strednej Európy teplejší vzduch.

Tento prílev teplejšieho vzduchu sa postará o mierny nárast teplôt na našom území. Dnešné maximá sa vyšplhajú k +18 °C, lokálne až k +20 °C. Na severe čakajte teploty okolo +13 °C a na horách to bude okolo +6 °C. 

 

V pondelok sa bude počasie zlepšovať

Dnes bude malá, miestami prechodne zväčšená oblačnosť a k večeru sa bude na celom našom území už vyjasňovať a vykukne aj hrejivé slniečko. Zrána však ešte treba počítať s lokálnou hmlou. 

Čo sa týka zrážok, dnes sa na východe ešte môžu výnimočne objaviť slabé zrážky, no pôjde len o mrholenie, takže dáždniky potrebné nebudú. Dnes si teda od zrážok trochu oddýchneme. 

Teplý vzduch bude do našej oblasti prúdiť aj naďalej, takže aj ďalšie dni sa budú teploty dvíhať smerom hore a v najteplejších lokalitách sa teplota môže vyšplhať až k +23 °C.

 

Na druhej strane v utorok sa už bude dvíhať aj silnejší vietor a v našich horách hrozí víchrica. Viac o veternom počasí však prinesieme v ďalších článkoch. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
19 °C / 3 °C
Eliška
Zajtra
Jasno
24 °C / 5 °C
Brigita
Streda
Prehánky
20 °C / 6 °C
Dionýz
Štvrtok
Polooblačno
22 °C / 7 °C
Slavomíra
Piatok
Občasný dážď
19 °C / 6 °C
Valentína
Sobota
Prehánky
15 °C / 5 °C
Maximilián
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd