POČASIE V NEDEĽU: Dnes prichádza ochladenie, na vrcholkoch Tatier sa objaví aj sneženie

POČASIE V NEDEĽU: Dnes prichádza ochladenie, na vrcholkoch Tatier sa objaví aj sneženie
Veronika Salayová

Zmena v počasí je tu. Po celkom príjemných dňoch, čo sa teplôt týka, prichádza na Slovensko ochladenie a zosilnie aj vietor. Vrcholky našich hôr aj „pocukruje“.

Vplyv tlakovej výše bude na Slovenku postupne slabnúť a zároveň dnes postúpi do našej oblasti od severozápadu frontálny systém spojený s tlakovou nížou, ktorej stred sa prehĺbi nad Severným morom a premiestni sa nad Baltské more.

Tento studený front prinesie do sebou najmä ochladenie, ale aj prehánky a slabé zrážky do severnej polovice nášho územia. V dôsledku ochladenia sa vo Vysokých a Nízkych Tatrách môže objaviť slabé sneženie, ktoré naše najvyššie hory opäť „pocukruje“. 

 

Vietor sa postará o zníženie pocitovej teploty

Dnes bude prevažne zamračené a teploty vystúpia na +17 °C, pričom na severe to bude len okolo +11 °C. Pocitová teplota však bude ešte o niečo nižšia, takže sa dnes dobre oblečte, najmä na severe. 

denné maximá v nedeľu
denné maximá v nedeľu, zdroj: iMeteo

Okrem ochladenia a slabých zrážok na severe Slovenska sa však treba dnes pripraviť aj na veterné počasie, pričom vietor bude najsilnejší práve v našich horách, ale silnejšie bude fúkať aj v nížinách.

Turisti, ktorí sa chystajú na jesennú turistiku do Vysokých či Nízkych Tatier, by sa mali zároveň pripraviť na vietor o sile víchrice, ktorý môže predstavovať nebezpečenstvo v podobe padania konárov. 

 

Vietor na horách bude dosahovať rýchlosť až 120 km/h. Lokálne môže páchať aj škody, takže treba byť obozretní. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
14 °C / 2 °C
Koloman
Zajtra
Skoro jasno
13 °C / 1 °C
Boris
Utorok
Jasno
12 °C / -2 °C
Terézia
Streda
Jasno
14 °C / -3 °C
Vladimíra
Štvrtok
Polooblačno
14 °C / 1 °C
Hedviga
Piatok
Oblačno
13 °C / 2 °C
Lukáš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd