Počasie sa konečne zlepší, no TEPLO ešte zostane

Počasie sa konečne zlepší, no TEPLO ešte zostane
Peter Minárik

Slovensko čaká konečne zlepšenie počasia o ktoré sa postará nasúvajúca sa tlaková výš. Po niekoľkých búrlivých dňoch sa tak počasie na našom území upokojí, no vysoké teploty ešte zostanú.

Už niekoľko dní, s výnimkou pondelka vyčíňajú na našom území veľmi intenzívne búrky, ktoré vyvrcholili počas včerajšieho dňa. Búrky prinášali na naše územie až 5 cm krúpy, či prívalové zrážky. Na vine bol vlniaci sa studený front nad našou oblasťou, ktorý do teplého vzduchu prinášal vlhkosť.

Včerajšia blesková aktivita na našom území patrila k tým najvýraznejším za uplynulé dni. Na našom území udrelo takmer 26 000 bleskových úderov, pričom drvivá väčšina z nich udrela na strednom a východnom Slovensku.

zaznamenané blesky na našom území
zaznamenané blesky na našom území, zdroj: blesky.bourky.cz
 

Počasie sa teraz výrazne zmení. Studený front sa už nad našou oblasťou nenachádza a k moci sa dostáva tlaková výš, ktorá prinesie stabilné, prevažne slnečné počasie.

Pokojné, no teplé dni pred nami

V nadchádzajúcich dňoch bude počasie na našom území pod vplyvom tlakovej výše, ktorá prinesie prevažne jasné až polooblačné počasie s minimom zrážok a búrok.

Tie totiž nebudú mať podnet sa tvoriť a očakávajú sa len zriedkavo. Okrem toho, že sa už búrky neočakávajú, tu máme aj ďalšiu pozitívnu správu. Teploty sa zmiernia.

V uplynulých dňoch teploty na našom území prekračovali hranicu +35 °C a vplyvom vysokej vlhkosti bolo na našom území nepríjemne dusno. Takéto vysoké teploty sa už neočakávajú a teploty sa zmiernia i keď stále bude horúco. Maximálne teploty by sa na našom území mali v nadchádzajúcich dňoch dostávať na +27 až +34 °C.

Zhoršenie počasie príde až v budúcom týždni

Podľa aktuálnej predpovede počasia nás stabilné počasie čaká až do nedele. Najskorší možný termín zhoršenia počasia je v nedeľu večer, no pravdepodobnejšie je, že k zmene počasia dôjde až v pondelok.

 
 

To by mal počasie na našom území ovplyvniť opäť studený front, ktorý na naše územie prinesie vlnu búrok.

Čo sa čaká do koncu júla a ako to vyzerá s počasím v auguste nájdete v našej mesačnej predpovedi TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
19 °C / 4 °C
Ľudomila
Zajtra
Prehánky
23 °C / 6 °C
Olympia
Streda
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Eugénia
Štvrtok
Polooblačno
24 °C / 5 °C
Konštantín
Piatok
Skoro jasno
23 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Skoro jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd