Počasie sa teraz upokojí, no teploty vystrelia nahor. Neznesiteľné horúčavy pred nami

Počasie sa teraz upokojí, no teploty vystrelia nahor. Neznesiteľné horúčavy pred nami
Peter Minárik

Naše územie v uplynulých dňoch sužovalo nebezpečné počasie, no to sa už teraz upokojí. Príjemne však rozhodne nebude a pripravte sa na ďalšiu vlnu pekelných horúčav.

Máme za sebou niekoľko tragických dní o ktoré sa postarali intenzívne búrky. Začalo to už vo štvrtok, kedy prudké búrky v Belianskych Tatrách, pripravili o život až troch turistov.

V piatok sa prehnal západným Slovenskom búrkový komplex, ktorý na festivale Pohoda zranil desiatky ľudí a silné búrky sa na našom území vyskytovali aj uplynulých hodinách.

V nedeľu sa veľmi intenzívne búrky vyskytovali na východnom Slovensku a priniesli so sebou až 3 cm krúpy a prívalové zrážky. Problémy spôsoboval aj vietor, ktorý na viacerých miestach lámal konáre a dokonca vyvracal stromy. Zaznamenali sme impozantný počet bleskov. Na našom území udrelo viac ako 36 000 úderov.

Počasie má teraz pre nás dve hlavné správy. Prvou je, že búrky prechodne ustanú a druhou správou je, že nás opäť čakajú neznesiteľné horúčavy.

Teploty sa vyšplhajú nad +35 °C

V uplynulých dňoch ovplyvňoval počasie na našom území studený front a vplyvom toho sa na našom území vyskytovali búrky. Teraz však počasie prevezme pod svoju kontrolu tlaková výš, ktorá však prinesie nielen slnečný začiatok týždňa, ale aj vysoké teploty.

 

Pondelok prinesie prevažne pokojné počasie a len výnimočne treba počítať s búrkami. Tie však budú skutočne zriedkavé.

Do našej oblasti sa však naplno obnoví príliv mimoriadne teplého vzduchu. Ten už počas pondelka zodvihne teploty na viacerých miestach nad hranicu +30 °C. V najteplejších regiónoch južného Slovenska by mohlo byť dokonca až cez +35 °C.

Mimoriadne teplé počasie čaká naše územie aj v nadchádzajúcich dňoch. Celý týždeň by mal byť pekelne horúci.

Od utorka opäť búrky

Pondelok by mal byť relatívne pokojný, no k našej oblasti sa bude blížiť ďalší studený front, ktorý začne počasie na Slovensku ovplyvňovať už počas utorka.

 

V utorok popoludní a k večeru sa očakáva výskyt búrok, ktoré budú opäť nebezpečné. K večeru by sa mal sformovať rozsiahly búrkový systém.

Aj v nadchádzajúcich dňoch hrozia na našom území búrky. Počasie tak prinesie v prvej polovici dňa pekelné horúčavy a v druhej časti dňa nebezpečné búrky. Dokedy takéto nepriaznivé počasie zotrvá nájdete v našej mesačnej predpovedi.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
19 °C / 4 °C
Ľudomila
Zajtra
Prehánky
23 °C / 6 °C
Olympia
Streda
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Eugénia
Štvrtok
Polooblačno
24 °C / 5 °C
Konštantín
Piatok
Skoro jasno
23 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Skoro jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd