Počasie sa mení a bude úplne odlišné od toho, čo sme zažívali od začiatku mesiaca. Na toto sa pripravte

Peter Minárik

Po dlhých dňoch stabilného, slnečného a teplého počasia prichádza práve v týchto chvíľach na našom území k zmene. Od západu cez naše územie postupuje studený front, ktorý prináša významné zrážky. Tie nás čakajú počas celého štvrtka a okrem zrážok nás čaká aj zásadné ochladenie.

Šnúra slnečného a teplého počasia sa práve pretrhla. Pretrhol ju studený front, ktorý začal postupovať cez naše územie smerom na východ. Na čele tohto studeného frontu sa vyskytovali búrky, no len v oblasti Záhoria, kde udrelo okolo 250 bleskových úderov.

Oveľa výraznejšie búrky dnes zasiahli susedné Česko a predovšetkým na Morave boli búrky intenzívne. Prinášali prívalové zrážky, ktoré zaplavili hneď niekoľko obcí a miest. Najhoršie dopadlo mesto Moravská Třebová a obec Boskovice, kde spadli desiatky milimetrov zrážok, následkom čoho zaplavilo obec.

Čakajte výrazné zrážky

Štvrtok prinesie v porovnaní s uplynulými dňami počasie, ktoré sme tu už dlho nemali. Zobudíme sa do oblačného a upršaného dňa a tak to bude aj počas celých nadchádzajúcich hodín.

Studený front, ktorý sa aktuálne presúva cez naše územie prinesie v nadchádzajúcich hodinách predovšetkým dážď. Jednoznačne pôjde o najvýraznejšie zrážky od začiatku tohto mesiaca, ktorý zatiaľ prinášal stabilné počasie s minimom zrážok.

Počas štvrtka sa zrážky postupne dostanú aj nad stredné a východné Slovensko, kde sa výnimočne môžu objavovať aj búrky. Neočakávajte však problémy. Tie by búrky ani zrážky nemali spôsobovať.

Pripravte sa na ochladenie

V uplynulých dňoch sme okrem slnečného počasia zažívali aj veľmi vysoké teploty, ktoré prekonávali tropickú hranicu +30 °C. Na takéto teploty rovno zabudnite.

Oproti uplynulým dňom sa ochladí zhruba o 10 °C, čo však nie je nezvyčajné. Z nadpriemerných teplôt sa dostaneme na hodnoty na úrovni dlhodobého normálu na toto ročné obdobie.

Stabilné počasie, ktoré mali niekoľko dní pod kontrolou jednotlivé oblasti vysokého tlaku vzduchu tak končí a pred nami je jesennejší charakter počasia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
15 °C / -2 °C
Lukáš
Zajtra
Jasno
17 °C / -1 °C
Kristián
Nedeľa
Jasno
16 °C / -3 °C
Vendelín
Pondelok
Jasno
16 °C / -4 °C
Uršuľa
Utorok
Jasno
17 °C / -4 °C
Sergej
Streda
Jasno
16 °C / -3 °C
Alojza
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd