Počasie rozdelilo Slovensko: Na západe svieti slnko, na východe prší

Dominik Cenkner

Utorkové dopoludnie prináša na Slovensko počasie, ktoré ho doslova rozdeľuje. Kým v západnej polovici územia svieti slnko, na východe doznievajú zrážky. Čo nás čaká v nasledujúcich hodinách?

Počasie u nás dnes ovplyvňuje zvlnený studený front. Ten k nám v priebehu pondelka priniesol výdatnejšie zrážky. Miestami napr. spadlo až 50 mm zrážok.

Aktuálne už front postupuje z našej oblasti ďalej na východ. Za ním sa od západu do strednej Európy rozširuje výbežok tlakovej výše.

Spolu s frontom sa presúva aj zrážkové pole. Kým v pondelok pršalo najmä na západe a strede Slovenska, v utorok od skorých ranných hodín prší na východe.

 

Počasie rozdelilo Slovensko

Aktuálne môžeme pozorovať krásne rozdelenie našej malej krajiny na dve časti - západ, kde prevláda slnečné počasie a východ, kde prší. Teplotne sme však za jedno.

Po 8. hodine ráno sa teploty pohybovali od +12 °C na severe po +17 °C na juhovýchode krajiny. Počas dňa sa teploty vyšplhajú až k +25 °C, a to najmä na západe a miestami aj v Banskobystrickom kraji.

Čo sa zrážok týka, tak tých je dnes podstatne menej. Na východe spadlo za 6 hodín od jedného do 10 mm.

Viac udáva len zrážkomerná stanica v Medzeve. Tam k 8. hodine ráno spadlo za uplynulých 6 hodín 12,6 mm. Zrážky tak na Slovensku zatiaľ nespôsobujú výraznejšie problémy či škody.

Čo prinesú nasledujúce hodiny?

Zrážky na našom území začnú ustávať a od západu bude pokračovať vyjasňovanie. Najmä v stredu a čiastočne aj vo štvrtok bude počasie pokojnejšie, ale potom sa opäť zhorší.

 

Viac informácií prezrádza naša predpoveď počasia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
22 °C / 6 °C
Olympia
Zajtra
Skoro jasno, búrky
24 °C / 5 °C
Eugénia
Štvrtok
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Piatok
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd