Počasie prinesie na Slovensko už o pár hodín zmenu

Počasie prinesie na Slovensko už o pár hodín zmenu
Peter Minárik

Po teplom víkend čaká Slovensko výrazná zmena počasia, ktorá na naše územie dorazí už o niekoľko hodín. O túto zmenu sa postará studený front, ktorý už dnes začne ovplyvňovať počasie v strednej Európe a zajtra ovplyvní počasie aj u nás.

Máme za sebou veľmi príjemný a letný víkend. Slnečné počasie panovalo nielen na Slovensku, ale prakticky v mnohých krajinách Európy. Zároveň začala aj astronomická jeseň, no počasie ešte absolútne nenaznačuje, že tu máme jeseň nielen astronomickú, ale aj meteorologickú. Víkend totiž priniesol na naše územie teploty, ktoré boli o 5 až 8 °C vyššie ako je dlhodobý teplotný normál na súčasnú ročnú dobu.

Ešte dnes nás čaká relatívne pokojné počasie, ale v západnej Európy už začne počasie ovplyvňovať studený front, ktorý prinesie výraznú zmenu v počasí, ktorá v utorok dorazí aj nad naše územie.

Studený front prinesie dnes aj búrky

V strednej a vo východnej Európe nás dnes ešte čaká prevažne jasné až polooblačné počasie s teplotami až cez +25 °C. V západnej Európe, ale aj v Nemecku, či na západe Rakúska začne dnes počasie ovplyvňovať studený front.

Na studenom fronte sa očakáva tvorba pomerne intenzívnych búrok, ktoré hrozia od Nemecka až po južné Taliansko.

 

Tento komplex búrok sa bude dnes večer transformovať do výraznejšieho poľa dažďa, ktorý začne v nočných hodinách postupovať cez Rakúsko a Česko smerom nad naše územie.

Utorok už bude nepriaznivý aj u nás

Zajtra ráno, teda už o pár hodín začne studený front od juhozápadu ovplyvňovať počasie aj na našom území.

 

Pripravte sa na vlnu výrazného dažďa, ktorý sa postupne presunie naprieč celým našim územím. 

Utorok prinesie v porovnaní s dnešným dňom veľa oblačnosti, zrážok, no búrky nám predbežne ešte nehrozia. Tie sa však môžu vyskytnúť už v noci z utorka na stredu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
26 °C / 6 °C
Zdenka
Zajtra
Občasný dážď
25 °C / 7 °C
Ľuboš
Streda
Skoro jasno, búrky
24 °C / 10 °C
Vladislav
Štvrtok
Prehánky
23 °C / 8 °C
Edita
Piatok
Prehánky
20 °C / 6 °C
Cyprián
Sobota
Dážď
18 °C / 3 °C
Václav
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd