Počasie poškodilo aj Bratislavský hrad. Časť oporného múru sa zrútila

Veronika Sádovská

Vyčíňanie počasia sa už prejavilo aj na Bratislavskom hrade, v jeho areáli sa zrútila časť oporného múru. Stalo sa tak vplyvom aktuálnej meteorologickej situácie.

Dnes popoludní sa vplyvom aktuálnych poveternostných podmienok zrútila časť oporného múru na Bratislavskom hrade. Ide len o malú časť a nikto pri incidente neutrpel zranenie.

Väčšie škody aktuálne podľa informácií nehrozia, situáciu stále monitorujú pracovníci kancelárie parlamentu aj odborníci.

 

Zrútila sa malá časť múru

Konkrétne ide o malú časť múru v blízkosti vnútroareálovej komunikácie smerom od Leopoldovej brány. Podľa STVR k tejto nehode síce prispelo počasie, ale už minulý rok Národná rada zistila, že je múr naklonený a oddeľuje sa od chodníka.

Žiadne iné škody ani ohrozenie zdravia ľudí nenastali, keďže sa tam vtedy nikto nenachádzal. Areál hradu bol v čase zrútenia uzavretý a dotknutá časť zostane verejnosti neprístupná aj v nasledujúcich dňoch.

 

Neprejazdných je niekoľko úsekov

Kvôli počasiu a hlavne záplavám je v Bratislave neprejazdný podjazd od Patrónky k ZOO v Mlynskej doline, ulice Istrijská, Bratislavská, Gbelská, Devínska, Viedenská a cesta na Kamzík. Zaplavená je aj zoologická záhrada, odkiaľ evakuovali aj zvieratá.

V celom Bratislavskom kraji sú pre záplavy neprejazdné úseky Borinka – Stupava, Stupava – Lozorno, Lozorno – Rohožník, Kuchyňa – Pernek - Pezinská Baba a Priemyselná ulica v Malackách.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd