Po búrlivej noci sa búrky čakajú na východe. Horúčavy však KONČIA

Peter Minárik

Studený front sa presúva cez naše územie smerom k východu a búrky neustanú ani v pondelok. Od západu sa však bude v našej oblasti ochladzovať a teplé počasie skončí.

Cez naše územie postupuje smerom k východu studený front, ktorý už v noci priniesol výrazné búrky. Tie však ešte neskončia. Počas pondelka sa očakáva ďalšia vlna.

Búrky čakajte už len na východe

V priebehu dnešného dňa sa očakáva spočiatku pokojné ráno a dopoludnie, no v priebehu dňa sa na naše územie opäť vrátia búrky.

Už krátko po 12:00 by v sa mali začať v oblasti východného Slovenska tvoriť prvé búrky, ktoré na východe hrozia až do večera.

 

Dnešné búrky by mali byť sprevádzané predovšetkým výraznejšími zrážkami a tu by to malo aj skončiť. Nebezpečnejšie sprievodné javy dnes neočakávajte.

Výrazne sa ochladí

Za studeným frontom, ktorý postupuje cez naše územie sa však od severozápadu začína dostávať chladnejší vzduch a na teploty, ktoré sme zažívali počas víkendu môžete zabudnúť.

Dnes sa ešte teploty môžu dostať nad hranicu +30 °C v oblasti Východoslovenskej nížiny, no na severozápade bude len okolo +20 °C.

 

Mapa, ktorá porovnáva dnešné očakávané teploty o 14:00 so včerajším popoludním hovorí za všetko. Ochladí sa aj o 10 až 15 °C.

porovnanie dnešných teplôt so včerajšími
porovnanie dnešných teplôt so včerajšími

Dnešný deň teda bude už v chladnejšom duchu, no na východe sa ešte pripravte na možné búrky, ktoré vás môžu ovplyvníť.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
24 °C / 11 °C
Miloslav
Zajtra
Prehánky
24 °C / 10 °C
Prokop
Piatok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Cyril
Sobota
Jasno
31 °C / 10 °C
Patrik
Nedeľa
Prehánky, búrky
31 °C / 13 °C
Oliver
Pondelok
Prehánky, búrky
32 °C / 11 °C
Ivan
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd