Piatok prinesie slnečné a teplé jesenné počasie. Zmena k horšiemu je však nadohľad

Dominik Cenkner

Je tomu len pár dní čo Slovensko zasiahlo mimoriadne nepriaznivé počasie, ktoré bolo sprevádzané extrémnymi zrážkami vyvolávajúcimi rozsiahle povodne. Tomu je už našťastie koniec a v závere týždňa sa môžeme tešiť na slnečné a teplé jesenné počasie.

Do našej oblasti bude od severozápadu zasahovať okraj rozsiahlej a mohutnej tlakovej výše. Jej stred sa nachádza nad Grónskom.

Záver týždňa sa tak bude niesť v znamení malej, len miestami prechodne zväčšenej oblačnosti. S nástupom jesene treba častejšie počítať s výskytom hmiel alebo nízkej oblačnosti.

Inak tomu nebude ani v piatok. Na cestách preto jazdite opatrne.

 

Čaká nás slnečné a teplé jesenné počasie

Maximálna denná teplota dnes vystúpi v rozmedzí od +20 °C do +25 °C. Chladnejšie bude len na Orave a pod Tatrami, a to +18 °C až +20 °C.

Fúkať bude slabý, miestami severovýchodný až východný vietor s rýchlosťou 2 až 6 m/s. Teda po prepočítaní, 5 až 20 km/h.

Ako sme už spomenuli, čaká nás slnečné a teplé jesenné počasie. Dnes teda dáždniky potrebovať nebudete.

Pekné počasie vydrží aj počas víkendu, potom sa zhorší

V podobnom duchu sa bude niesť počasie aj počas víkendu. Po rozplynutí ranných hmiel bude prevažne jasno až polooblačno.

Ani teploty sa výraznejšie nezmenia. Na väčšine územia sa očakávajú na úrovni +20 °C až +25 °C, chladnejšie bude iba na severe.

Zmena počasia je však už nadohľad. Už v pondelok sa nad západnou Európou a Škandináviou sa bude ďalej prehlbovať tlaková níž. S ňou spojený studený front postúpi od západu do strednej Európy.

U nás sa to prejaví najmä na pribúdaní oblačnosti od západu. Už od utorka sa však rozprší na väčšine územia. Dobrou správou ale je, že zrážky už takúto skazu ako v uplynulých dňoch neprinesú a aj teploty ostanú nad dlhodobým priemerom.

 

Viac sme sa zmene počasia venovali v tomto článku. K dispozícii je pre vás aj predpoveď počasia až na 30 dní vopred. Stačí kliknúť >>>TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Zajtra
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Streda
Občasný dážď
20 °C / 10 °C
Vladislav
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd