Piatok prinesie letné počasie s teplotami nad +30 °C. Čo bude nasledovať?

Piatok prinesie letné počasie s teplotami nad +30 °C. Čo bude nasledovať?
Veronika Salayová

Po búrlivom štvrtku tu máme piatok, ktorý dnes búrky už na Slovensko neprinesie. Čo však prinesie, sú vysoké letné teploty nad +30 °C.

Vo štvrtok naším územím v popoludňajších hodinách postupoval front, ktorý priniesol potrebné zrážky, ale aj búrky, ktoré nás na chvíľu schladili a osviežili.

Dnes si od búrok aj zrážok oddýchneme a piatok prinesie jasné až polojasné počasie s letnými teplotami, ktoré sa na juhu krajiny vyšplhajú až nad hranicu +30 °C. 

Cez našu oblasť bude dnes postupovať ďalej na východ rozpadávajúci sa studený front a za ním sa k nám od západu rozšíri výbežok vyššieho tlaku vzduchu.

 

Na severnom a východnom Slovensku tak bude dnes o niečo chladnejšie ako na západe a rozdiel teplôt v dôsledku prechodu frontu bude približne 7 °C. 

Víkend bude horúci a dusný

V sobotu však už od západu k nám bude zasahovať okraj tlakovej výše a po jej prednej strane začne prúdiť do našej oblasti teplejší vzduch od západu, takže teploty pôjdu opäť raz hore a budú sa šplhať k +33 °C. 

Cez víkend sa treba pripraviť na horúce letné počasie, no bude aj dusno, čo pocit z tepla ešte viac znásobí. Viac o vývoji počasia na ďalšie dni nájdete v našej predpovedi

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Zajtra
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Streda
Občasný dážď
20 °C / 10 °C
Vladislav
Štvrtok
Dážď
22 °C / 7 °C
Edita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd