Piatkové búrky sa na Slovensku už rozbiehajú a odoženú dusné počasie. Kde?

Veronika Salayová

Aj dnes, ako sme predpovedali, je na Slovensku búrlivo. Prvé búrky začali na strednom Slovensku a pomerne rýchlym tempom naskalujú nové a nové búrkové jadrá. 

Kým včerajšie búrky sa rozbiehali veľmi pomaly, dnes sa rozbeh búrok rozvíja oveľa rýchlejším tempom. Jednotlivé búrkové jadrá rýchlo naskakujú a búrok tak krátko predobedom pribúda.

Aj piatok nás tak čaká búrlivý deň, avšak bude posledný pred víkendom, kedy by sme si mali od búrok na krátko oddýchnuť.

Čo nás čaká v piatok ohľadom búrok? 

Dnes by mali byť búrky najvýraznejšie a najpočetnejšie v oblasti stredného Slovenska. S búrkami však treba počítať aj na východe.

 

Búrky nie sú vylúčené ani na západnom Slovensku, no ich početnosť a intenzita bude v porovnaní s ostatnými oblasťami Slovenska výrazne nižšia. Zmeniť by sa mal aj pohyb búrok.

Doteraz udrelo 208 bleskových výbojov a tento počet bude s pribúdajúcimi hodinami narastať. Dobrou správou je, že dnešné búrky nebudú príliš nebezpečné, no po predchádzajúcich búrkach je na mnohých miestach pôda už nasýtená, a tak naďalej hrozia na našom území aj lokálne povodne. 

Rovnako tak nás schladia po aktuálnom dusnom počasí. 

 

Zatiaľ čo uplynulé dni sa pohybovali skôr z južných smerov k severu, tak dnešné búrkové bunky budú postupovať k juhovýchodu. Ich polohu a smer môžete sledovať na našom iRadare

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
25 °C / 14 °C
Diana
Zajtra
Prehánky, búrky
27 °C / 12 °C
Berta
Streda
Prehánky
25 °C / 11 °C
Miloslav
Štvrtok
Polooblačno
25 °C / 10 °C
Prokop
Piatok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Cyril
Sobota
Polooblačno
31 °C / 10 °C
Patrik
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd