Pekné počasie bude prerušené. Zmena však bude jemná

Pekné počasie bude prerušené. Zmena však bude jemná
Peter Minárik

Počasie je v uplynulých dňoch na našom území veľmi stabilné, ale črtá sa zmena, ktorú prinesie rozpadajúci sa studený front. Ten ovplyvní počasie v stredu a preruší mrazy a pekné počasie.

Už niekoľko dní zažívame na našom území prakticky totožné počasie. Tlaková výš, ktorá ovplyvňuje počasie na našom území prináša mrazivé a chladné rána s hmlami a s nízkou oblačnosťou.

Počas dňa sa však oblačnosť zmenšuje, hmly sa rozpúšťajú a zažívame veľmi príjemné dni. Táto séria príjemných dní bude teraz prerušená.

Studený front prinesie zmenu

Do našej oblasti totiž mieri studený front. Naďalej nás však ovplyvňuje rozsiahla tlaková výš a tá zabráni postupu studeného frontu do našej oblasti. Studený front sa tak vo vysokom tlaku bude rozpadať, ale jeho vplyv na počasie pocítime.

 

V stredu naše územie čaká prevažne oblačné počasie, no napriek zväčšenej oblačnosti bude na našom území len veľmi málo zrážok. Ak sa aj nejaké vyskytnú, tak budú málo intenzívne.

Zväčšená oblačnosť zabráni aj výraznejšiemu poklesu teplôt. Stredajšie a následne ani štvrtkové ráno tak nebude mrazivé.

Pekné počasie bude pokračovať

Studený front však ovplyvní počasie len dočasne. Od štvrtka nás opäť čaká príjemné, prevažne slnečné počasie s dennými teplotami od +12 do +18 °C.

 

Vrátia sa aj mrazy, ktoré sa očakávajú predovšetkým ráno. Takéto počasia nás čaká až do konca októbra, kedy by malo postupne dôjsť k výraznejšej zmene. Vývoj deň po dni na nasledujúce dni si pozrite TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
17 °C / -4 °C
Sergej
Zajtra
Oblačno
17 °C / -4 °C
Alojza
Štvrtok
Skoro jasno
18 °C / -2 °C
Kvetoslava
Piatok
Jasno
19 °C / -3 °C
Aurel
Sobota
Jasno
18 °C / -4 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
17 °C / -3 °C
Sabína
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd