Pekelne horúci víkend ukončia silnejšie BÚRKY. Na toto si dajte pozor

Peter Minárik

Pred nami je doslova pekelne horúci víkend, ktorý prinesie na naše územie teploty vysoko nad tropickou hranicou +30 °C. Po horúcom víkende však na našom území udrú búrky, ktoré môžu byť intenzívne.

Naše územie čaká ďalšia vlna veľmi horúceho počasia, ktorá odštartuje už v sobotu. Teploty vystrelia prudko nahor. Vlna horúčav tak príde pomerne nárazovo, no krátkodobo.

Už v nedeľu začne cez naše územie postupovať studený front, ktorý horúčavy ukončí a ukončiť by ho mohol silnými búrkami.

Hrozí až +37 °C

Do našej oblasti začal prúdiť od juhozápadu veľmi teplý, pôvodom tropický vzduch. Ten prinesie do našej oblasti pekelne horúci víkend, no najhoršie to bude v susednom Maďarsku či na Balkáne, kde hrozí, že sa teploty dostanú až cez hranicu +40 °C.

očakávané teploty v nedeľu
očakávané teploty v nedeľu, zdroj: idokep
 

Na našom území by malo byť našťastie o čosi chladnejšie, no stále veľmi teplo. Počas soboty sa pri slnečnom počasí vyšplhajú teploty na našom území na +28 až +35 °C. V najteplejších lokalitách by mohli teploty ľahko prekonať +35 °C.

Ešte teplejšie by malo byť v nedeľu, kedy by sa maximálne teploty na našom území mohli dostať na hodnotu okolo +37 °C.

Po trópoch udrú búrky

Po tropických horúčavách by mali na našom území udrieť búrky. Prinesie ich studený front, ktorý v nedeľu počas dňa začne od severozápadu postupovať cez naše územie.

 

Nateraz ešte nie je presne jasné to, aké intenzívne búrky budú. Front by sa mal pohybovať pomerne rýchlo na východ a bleskovo nemusí byť front príliš aktívny.

Určite nám však hrozí silný nárazový vietor. Vietor začne silnieť od severozápadu tesne pred príchodom zrážok. Nárazy vetra by mohli dosiahnuť aj 100 km/h.

V nedeľu to teda bude veľmi rýchle. Najskôr bude pekelne horúco a následne sa preženie front so zrážkami, s búrkami a predovšetkým silným vetrom, pred ktorým si dajte pozor.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
31 °C / 13 °C
Miriama
Zajtra
Dážď
29 °C / 15 °C
Martina
Utorok
Občasný dážď
24 °C / 10 °C
Oleg
Streda
Polooblačno
25 °C / 10 °C
Bystrík
Štvrtok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Mária
Piatok
Dážď
25 °C / 11 °C
Ctibor
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd