Orografické búrky sa na Slovensko vrátia aj dnes. Niekde však bude aj pokoj

Orografické búrky sa na Slovensko vrátia aj dnes. Niekde však bude aj pokoj
Peter Minárik

Slovensko aj v priebehu dnešného dňa čakajú búrky, ktoré hrozia hneď na niekoľkých miestach. Včera sa nad nami rozpadal studený front, ktorý priniesol búrky predovšetkým na západné Slovensko, a dnes sa búrky očakávajú v iných častiach krajiny.

Dnes je trinásty deň od toho, čo na našom území začala séria veľmi búrlivého počasia. V priebehu včerajšieho dňa bola situácia mierne iná v tom, že sa nad západnou časťou krajiny rozpadal studený front. Napriek tomu sme zaznamenali niekoľko intenzívnych búrok. Jedna vlna sa vyskytla na Považí a druhá v oblasti Záhoria. Búrky boli nebezpečné tým, že boli veľmi stacionárne a prinášali nebezpečné prívalové zrážky.

Počas dnešného dňa sa žiaden front nad našou oblasťou rozpadať nebude a zažijeme podobné počasie, aké sme zažívali aj uplynulé dni.

 

Opäť pozor na orografické búrky

V priebehu dnešného dňa bude na našom území opäť teplo. Maximálne denné teploty budú prekračovať hranicu +25 °C.

Vzduch sa tak bude opäť prehrievať a labilizovať a v tomto vzduchu začnú v priebehu popoludnia vznikať prehánky a búrky. Tie by dnes mali byť sústredené predovšetkým do oblasti stredného a východného Slovenska. Na západnom Slovensku sa búrky očakávajú len veľmi ojedinele.

očakávaný výskyt búrok počas dnešného dňa
očakávaný výskyt búrok počas dnešného dňa
 

Dnešné búrky budú početné a opäť budú nebezpečné tým, že budú stacionárne. Priniesť tak môžu intenzívnejšie prívalové zrážky, ktoré môžu spôsobiť lokálne zatopenie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Zajtra
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Streda
Občasný dážď
20 °C / 10 °C
Vladislav
Štvrtok
Dážď
22 °C / 7 °C
Edita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd