Organizátori po búrkach oficiálne zrušili tohtoročnú Pohodu

Dominik Cenkner

Festival Pohoda, ktorý sa na trenčianskom letisku konal už po 27. krát, v piatok večer zasiahli búrky, ktoré strhli či poškodili niekoľko stanov. Organizátori najnovšie informujú, že festival zrušili.

„Na základe dostupných informácií by kontrola všetkých stavieb nemohla prebehnúť skôr ako do 24 hodín, čo znemožňuje pokračovať v programe festivalu,“ uviedli organizátori vo vyhlásení.

Organizátori dali do popredia bezpečnosť hostí a veria, že prijaté rozhodnutie, ktoré prijali s veľkou ľútosťou, všetci zúčastnení pochopia. Tí, ktorí sú stále na mieste a majú stany v stanovom mestečku, môžu ostať spať na festivale do zajtrajšieho poludnia do 12. hodiny.

Vyčíňanie búrok si vyžiadalo vyše desiatku zranených

Záchranári doteraz ošetrili po piatkovej (12. 7.) intenzívnej búrke a páde veľkého stanu na festivale Pohoda v Trenčíne 12 ľahko zranených osôb. Osem z nich transportovali do nemocnice v Trenčíne, štyroch do Považskej Bystrice. Išlo prevažne o úrazy hlavy a horných končatín. Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR o tom informovalo na sociálnej sieti. Správu prevzala TASR.

 

Časť Slovenska zasiahli v piatok večer intenzívne búrky. Viaceré lokality, najmä na západe krajiny, hlásia popadané stromy a zaplavené cesty. Problémy sú aj vo vlakovej doprave.

Na Pohode zasahovali po páde veľkého stanu záchranné zložky. Polícia avizovala, že začne trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia.

Organizátori pre počasie festival najskôr prerušili, teraz informujú o jeho definitívnom zrušení.

Našťastie nedošlo k tragédii

Nielen my, ale aj organizátori účastníkov varovali pred intenzívnymi búrkami. A spravili dobre.

Areál trenčianskeho letiska zasiahli búrky sprevádzané lejakom a silným vetrom. Ten v nárazoch mohol dosahovať okolo 70 až 80 km/h, za presnými údajmi si musíme počkať.

 

Nezopakovala sa tak situácia z roku 2009. Vtedy si vyčíňanie počasia počas festivalu vyžiadalo 2 obete.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
22 °C / 8 °C
Oleg
Zajtra
Jasno
24 °C / 10 °C
Bystrík
Štvrtok
Zamračené
21 °C / 10 °C
Mária
Piatok
Dážď
20 °C / 8 °C
Ctibor
Sobota
Dážď
14 °C / 3 °C
Ľudomil
Nedeľa
Dážď
15 °C / 2 °C
Jolana
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd