Opäť sa tvoria búrky a hrozí, že prinesú povodne

Peter Minárik

Aj v neskorších večerných hodinách sa na našom území tvoria búrky, pričom hrozí dokonca možnosť nočných prívalových povodní.

Búrlivo máme aj teraz, neskoro večer. Nad oblasťou východného Slovenska dochádza k rozvoju kopovitej oblačnosti, z ktorej sa už sformovali aj búrky.

Búrky sa generujú nad oblasťou Gemera a veľmi pomaly postupujú smerom k severovýchodu, pričom sa búrky zlievajú do väčšieho systému.

Najväčšie nebezpečenstvo je však na Gemeri v okresoch Rožňava a Gelnica, kde sa neustále generujú nové búrkové bunky, ktoré prinášajú výdatné zrážky.

aktuálna poloha zrážok
aktuálna poloha zrážok
 

Najkritickejšia situácia je aktuálne severne od Rožňavy a Krásnohorského Podhradia. Nad miestnymi horami sa už niekoľko desiatok minút tvorí búrka, ktorá priniesla podľa radarových odhadov už viac ako 50 mm zrážok.

V nadchádzajúcich hodinách pritom aj naďalej hrozia búrky a oblasť tak potencionálne môže zasiahnuť nočná prívalová povodeň. Polohu búrok sledujte na radare.

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
24 °C / 10 °C
Prokop
Zajtra
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Cyril
Sobota
Jasno
31 °C / 10 °C
Patrik
Nedeľa
Prehánky, búrky
31 °C / 13 °C
Oliver
Pondelok
Prehánky, búrky
32 °C / 11 °C
Ivan
Utorok
Búrky
32 °C / 15 °C
Lujza
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd