Olympijský program opäť narúša počasie. Rovnaký studený front prinesie zmenu aj na Slovensko

Olympijský program opäť narúša počasie. Rovnaký studený front prinesie zmenu aj na Slovensko
Dominik Cenkner

Vo Francúzsku dnes odštartoval už v poradí siedmy deň 33. letnej olympiády. Olympijský program však hneď ráno narušilo počasie. Paríž a jeho okolie hneď zrána zasiahli početné búrky. Na svedomí ich má studený front, ktorý prinesie zmenu počasia aj na Slovensko.

Studený front naplno ovplyvňuje počasie v západnej Európe. Už v stredu priniesol početné búrky do Francúzska, ale aj Nemecka, severu Talianska či západu Rakúska.

V severozápadnej časti Francúzska je búrlivo aj dnes. Počasie dokonca ovplyvnilo aj olympijský program siedmeho hracieho dňa na 33. letnej olympiáde v Paríži.

Atletické súťaže prerušila búrka

Od dnešného dňa štartuje, dalo by sa povedať, kráľovná v rámci letnej olympiády - atletika. Program však nezačal podľa pôvodného plánu.

 

Kvôli silnej búrke vo francúzskej metropole, Paríži, museli organizátori odložiť štart chodeckých pretekov mužov i žien na 20 km. Pripomeňme, že za mužov mal štartovať aj slovenský reprezentant Dominik Černý.

Odklad pretekov však netrval dlho. Z pôvodného štartu o 7:30 h bol nakoniec úvod o 8:00 h.

O polhodinu neskôr ako bolo plánované sa na trať vydajú aj ženy. Ich súťaž s Máriou Katerinkou Czakovou a Hanou Burzalovou sa začne až o 9:50 h.

Studený front prinesie zmenu aj na Slovensko

Rovnaký studený front, ktorý ovplyvňuje počasie a dianie na olympiáde, prinesie zmenu aj k nám. Už dnes popoludní a večer by sa na západe a severozápade Slovenska mohli vyskytnúť prvé búrky.

Nebudú však silné, ani bleskovo aktívne. Oveľa početnejšie a aj silnejšie búrky sa očakávajú počas piatka.

 

Záver pracovného týždňa k nám tak prinesie zmenu počasia, ktorá poteší všetkých, ktorí nemajú radi horúčavy, aké u nás panovali v posledných dňoch. Čo prinesie prvý augustový víkend prezrádza naša predpoveď počasia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd