Oko hurikánu Milton opúšťa východné pobrežie Floridy. No bleskové povodne môžu pokračovať

Peter Minárik

Oko hurikánu Milton, ktorý sa v noci presúval z oblasti Tampa Bay smerom na východ k Orlandu a Cape Canaveral, teraz prechádza cez floridský polostrov a opúšťa jeho východné pobrežie, uviedol meteorológ CNN Derek Van Dam.

Hurikán, ktorý je momentálne kategórie 1, však naďalej bičuje časti pobrežia silným vetrom od mora, čo môže vytvoriť tornáda pozdĺž pobrežia Floridy, známeho ako Treasure Coast, povedal Van Dam.

Napríklad v Daytona Beach boli zaznamenané nárazy vetra až 83 míľ za hodinu (približne 133 km/h). Na pobreží je stále možné zvýšenie hladiny mora až o 4 stopy (1,2 metra), aj keď sa búrka vzďaľuje.

Silné dažde stále predstavujú riziko, pričom v niektorých oblastiach napršalo toľko, koľko obvykle spadne za niekoľko mesiacov v priebehu jedného dňa. 

 

Bleskové povodne sú hlásené v okrese Hillsborough, kde sa nachádza Tampa, a šíria sa na sever a východ smerom k Orlandu, kde stále platia varovania pred povodňami.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
17 °C / 5 °C
Valentína
Zajtra
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Maximilián
Nedeľa
Skoro jasno
14 °C / 2 °C
Koloman
Pondelok
Skoro jasno
13 °C / 1 °C
Boris
Utorok
Jasno
12 °C / -2 °C
Terézia
Streda
Jasno
14 °C / -3 °C
Vladimíra
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd