Od zrážok si neoddýchneme ani dnes. Naďalej bude VEĽMI CHLADNO

Dominik Cenkner

Augustové počasie zatiaľ pripomína skôr jar alebo jeseň než leto. A nič sa na tom nezmení ani dnes, teda v utorok.

Počasie u nás budú dnes ovplyvňovať dva tlakové útvary. Ešte stále v studenom vzduchu k nám bude od juhozápadu zasahovať okraj tlakovej výše. Okrem toho bude počasie celkovo v strednej Európe ovplyvňovať aj výšková brázda nízkeho tlaku vzduchu od severozápadu. Na čo konkrétne sa teda pripraviť?

Utorok prinesie premenlivú, v západnej polovici spočiatku aj miestami zmenšenú oblačnosť. Na mnohých miestach severného a východného Slovenska treba počítať s prehánkami či dažďom, na hrebeňoch Tatier aj so snežením. 

Ráno sa bude ojedinele tvoriť aj hmla. Na cestách preto jazdite opatrne. 

Naďalej bude veľmi chladno

Maximálna denná teplota dnes vystúpi v rozmedzí od +17 °C do +22 °C. Miestami však bude ešte chladnejšie. Týkať sa to bude Žilinského kraja, Horného Spiša a Horehronia. Tam sa denné maximá dostanú len na úroveň +15 °C. 

Z dlhodobého hľadiska tak budú teploty aj o 15 °C nižšie oproti priemeru. Konkrétne sa na situáciu môžete pozrieť v priloženej grafike.

zdroj: imeteo.sk
zdroj: imeteo.sk

Do toho bude fúkať prevažne západný vietor s rýchlosťou 3 až 8 m/s, čo je približne do 30 km/h. Len na východe sa očakáva miestami aj slabý vietor. Na celom Slovensku začne slabnúť až k večeru. 

Leto zatiaľ nečakajte

Ak už netrpezlivo čakáte na návrat leta, nasledujúce riadky vás nepotešia. S chladným počasím treba počítať až do štvrtka. 

To však neznamená, že v piatok vystrelia teploty na +35 °C. Tešiť nás bude aspoň fakt, že denné maximá sa vyšplhajú nad +20 °C. 

K „tridsiatkam“ by sme sa mohli v najteplejších oblastiach dostať začiatkom nasledujúceho týždňa. Oteplenie ale bude sprevádzané ďalšími prehánkami i búrkami. O všetkom dôležitom vás budeme informovať.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
15 °C / -2 °C
Lukáš
Zajtra
Jasno
17 °C / -1 °C
Kristián
Nedeľa
Jasno
16 °C / -3 °C
Vendelín
Pondelok
Jasno
16 °C / -4 °C
Uršuľa
Utorok
Jasno
17 °C / -4 °C
Sergej
Streda
Jasno
16 °C / -3 °C
Alojza
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd