Očovú spustošila búrka. Lámalo stromy, padali aj veľké krúpy

Dominik Cenkner

Stredné Slovensko zasiahla vlna intenzívnych búrok. Veľké škody spôsobili vo Zvolene, ale bez škôd neostala ani Očová. Pre silný vietor tam lámalo stromy a hlásené sú aj veľké krúpy.

Banskobystrický kraj dnes potrápili mimoriadne silné búrky. Tie sa v oblasti Kremnice a Žiaru nad Hronom sformovali v popoludňajších hodinách, pričom postupovali na severovýchod.

Zasiahli tak najmä Zvolen a jeho okolie, kde mali búrky mimoriadne prejavy. Pod vodou skončila časť mesta a krúpy dosahovali priemer aj viac ako 5 centimetrov.

Viac informácií o situácii vo Zvolene nájdete v samostatnom článku. Stačí kliknúť >>>TU.

 

Búrka spustošila aj Očovú

Silné búrky sa po vyčíňaní vo Zvolene presúvali ďalej na severovýchod, pričom za obeť im padla aj známa obec Očová. Silný vietor tam polámal zopár stromov a pri búrkach padali aj krúpy.

Z neoficiálnej zrážkomernej stanice vyplýva, že v obci mohlo počas dnešných búrok spadnúť okolo 22 mm zrážok. Silu búrky zachytila aj naša čitateľka pani Andrea.

Tá nás informovala o zničenej úrode a rozhádzaných smetných košoch, keďže v obci bol dnes zber odpadu a nie každý si stihol svoju nádobu odpratať. 

Situácia s búrkami sa upokojila

V týchto chvíľach, okolo 19:30 h, sa búrky vyskytujú už len na krajnom východe. Situácia sa preto začala upokojovať.

Aj Slovenský hydrometeorologický ústav už znížil výstrahy pred počasím či vzostupom vodných hladín. Ešte podvečer boli pre okresy na strednom Slovensku na najvyššom stupni.

 

Všetky dôležité informácie v súvislosti so stredajšími búrkami, ktoré sa prehnali časťou stredného a východného Slovenska, nájdete v našom LIVE textovom prenose. Ten je k dispozícii na odkaze >>>TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
17 °C / -4 °C
Sergej
Zajtra
Oblačno
17 °C / -4 °C
Alojza
Štvrtok
Skoro jasno
18 °C / -2 °C
Kvetoslava
Piatok
Jasno
19 °C / -3 °C
Aurel
Sobota
Jasno
18 °C / -4 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
17 °C / -3 °C
Sabína
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd