Obľúbenú Vrátnu zasiahol výdatný lejak

Obľúbenú Vrátnu zasiahol výdatný lejak
Peter Minárik

Najsilnejšie prejavy mali dnes búrky na severe krajiny v Žilinskom kraji. Medzi najviac postihnuté oblasti patrí Klokočov na Kysuciach a Vrátna.

Na studenom fronte, ktorý počas dnešného dňa postupoval cez naše územie sa tvorili búrky, ktoré zasiahli predovšetkým západné a severozápadné Slovensko. Najintenzívnejšie prejavy mali búrky na severozápade v Žilinskom kraji.

V Klokočove, na západe Kysúc, spadlo počas dnešného dňa 57,3 mm zrážok, čo viedlo k rozvodneniu miestneho potoku Predmieranka, ktorý sa dostal až na úroveň 1. povodňového stupňa.

Ešte o čosi viac zrážok však spadlo v oblasti Malej Fatry.

 
 

V obci Terchová, kde sa nachádzajú dva amatérske zrážkomery spadlo 32 mm. V obci však búrka väčšie škody nespôsobila. Voda napríklad zaplavila miestne futbalové ihrisko.

búrka zaplavila miestne ihrisko v Terchovej
búrka zaplavila miestne ihrisko v Terchovej, foto: FK Jánošík Terchová fan/fun

Terchová však nebola priamo zasiahnutá. Oveľa vyššie zrážkové úhrny sú evidované vo Vrátnej doline. Podľa oficiálneho zrážkomera SHMÚ, ktorý sa nachádza v Štefanovej spadlo počas búrky až 62 mm.

Napriek takto výdatným zrážkam nie sú z oblasti hlásené väčšie problémy.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
22 °C / 8 °C
Oleg
Zajtra
Jasno
24 °C / 10 °C
Bystrík
Štvrtok
Zamračené
21 °C / 10 °C
Mária
Piatok
Dážď
20 °C / 8 °C
Ctibor
Sobota
Dážď
14 °C / 3 °C
Ľudomil
Nedeľa
Dážď
15 °C / 2 °C
Jolana
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd