Obľúbenú súťaž pri Sabinove ZNIČIL LEJAK, účastníci sa pre KRÚPY nevedeli dostať k autám

Ema Bazhaykin

Búrky už naplno úradujú aj v okolí Sabinova a silný dážď s veľkými krúpami zničil obľúbenú sútaž traktorov. Účastníci mali pre silné krupobitie problém dostať sa do bezpečia.

V oblasti východného Slovenska zúria nebezpečne silné supercelárne búrky. Tie ako prvé zasiahli oblasť Starej Ľubovne. Silné búrky tu prinášali krúpy z ktorých najväčšie mali priemer 4 cm.

Postupne sa celá vlna búrok veľmi pomaly pohybuje smerom k juhovýchodu. Nebezpečné búrky s krúpami sa tak vyskytli aj v ďalších častiach, v okolí Sabinova či Prešova.

Jedna z týchto búrok sa prehnala aj obcou Brezovica nad Torysou, kde sa dnes konali dlho očakávané preteky domácich traktorov.

 

Búrka prerušila súťaž traktorov

Búrka sa po 16:00 h prehnala aj obcou Brezovica nad Torysou v okrese Sabinov, v ktorom hlásili silné krupobitie s krúpami o veľkosti golfových loptičiek hneď na viacerých miestach.

V Brezovici sa dnes od ranných hodín konala súťaž podomácky vyrobených traktorov s názvom Brezovický volant

Okolo 16:00 h sa však obcou prehnala silný búrka s krupobitím. Keďže súťaž sa konala na otvorenom priestranstve za obcou, krupobitie účastníci nepríjemne prekvapilo.

 

Podľa očitých svedkov mali chodci pre silné krupobitie problém dostať sa do bezpečia, intenzívny lejak museli dokonca prečkať aj vodiči za volantom.

Až do večerných hodín počítajte s intenzívnymi búrkami prakticky na celom území východného Slovenska. Aktuálne sú v ohrození aj Košice, kde sa od juhozápadu blíži búrková vlna z Maďarka. Vaše fotografie a videá môžete posielať do facebookovej skupiny iPočasie TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd