O pár hodín hrozia na Slovensku BÚRKY. Kde schladia horúci deň zrážky?

Peter Minárik

Máme za sebou horúci deň, no teraz sa musia pripraviť niektoré oblasti Slovenska na schladenie v podobe búrok. Tie sa na našom území ozvú už čoskoro. Počítať však s nimi netreba na celom našom území.

Slovensko má za sebou veľmi horúci deň. Teploty sa počas dnešného dňa na celom území dostali nad hranicu letného dňa, čo je teplota nad hranicou +25 °C, no okrem toho sa teploty na mnohých miestach Slovenska dostali nad tropickú hranicu +30 °C.

Dnešné maximálne teploty sa na našom území dostali na úroveň okolo +33 °C. Aktuálne ešte máme na našom území teplé a slnečné počasie, no už čoskoro sa to všetko zmení. Oblačnosti bude viac a pridajú sa aj zrážky.

 

K nášmu územiu sa totiž blíži studený front, ktorý prinesie vo večerných a v nočných hodinách zrážky. Tie sa však nebudú týkať celého nášho územia, ale len niektorých oblastí.

Búrky prídu večer

Počasie v strednej Európe ovplyvňuje studený front, na ktorom sa tvoria intenzívne búrky. Tie priniesli široké spektrum nebezpečných javov od krúp až po tornáda. Našťastie pre nás sa takéto extrémne javy na našom území nečakajú.

V týchto chvíľach sa rozsiahla línia búrok nachádza nad Poľskom a tiahne sa až nad Moravu. Práve vývoj nad Moravou nás bude zaujímať v nadchádzajúcich hodinách najviac.

Vo večerných hodinách sa v severnom sektore Moravy sformujú búrky, ktoré po západe Slnka dorazia aj nad naše územie.

 

Búrky by sa mali vyskytnúť predovšetkým na severe Slovenska a prinesú najmä lejaky a ojedinele väčšie krúpy. Búrky však prinesú aj príjemné schladenie v podobe dažďa.

V ktorých okresoch Slovenska sa očakáva výskyt búrok nájdete na mape TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
24 °C / 11 °C
Miloslav
Zajtra
Prehánky
24 °C / 10 °C
Prokop
Piatok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Cyril
Sobota
Jasno
31 °C / 10 °C
Patrik
Nedeľa
Prehánky, búrky
31 °C / 13 °C
Oliver
Pondelok
Prehánky, búrky
32 °C / 11 °C
Ivan
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd