O chvíľu zasiahnu Slovensko BÚRKY. Pozrite si, čo sa bude diať a v ktorých okresoch hrozia

Peter Minárik

Už o chvíľu nás zasiahnu búrky, ktoré prinesie postupujúci studený front. Búrky budú v porovnaní s uplynulými dňami plošnejšie a zasiahnu tak väčšiu časť nášho územia. Dnešný postup studeného frontu však budeme pociťovať ešte dlho.

Začiatok týždňa bol ešte veľmi horúci, no už včerajší deň bol v dôsledku zväčšenej oblačnosti o čosi chladnejší a počas dnešného dňa sa už teploty nedostanú cez tropickú hranicu +30 °C. Od zajtra však bude ešte chladnejšie.

Dnešný deň sa bude niesť v znamení prechodu studeného frontu, ktorý sa práve v týchto chvíľach začína približovať k našim hraniciam a v nadchádzajúcich hodinách bude postupovať naprieč Slovenskom.

Na studenom fronte sa budú vytvárať vlny búrok, ktoré zasiahnu najmä severnú a východnú polovicu krajiny.

 

Prvé búrky už predpoludním

Do prvých búrok nám zostáva len niekoľko desiatok minút. Podľa aktuálnych dát by sa prvé búrky mali vyskytovať ešte pred 11:00 H. Na poludnie bude búrlivo predovšetkým v Žilinskom kraji.

Prvá časť popoludnia prinesie búrky najmä na stredné Slovensko. Búrky sa však neočakávajú všade a vyskytnú sa len v Žilinskom kraji a v severných okresoch Banskobystrického kraja.

Na strednom Slovensku by mali byť búrky sprevádzané predovšetkým silnejšími zrážkami a ojedinele aj krúpami. Postupne, ako sa budú pohybovať nad východné Slovensko, by mali silnieť.

Na východe hrozí aj vietor

Na pomedzí stredného a východného Slovenska by sa mohol sformovať búrkový systém, ktorý by následne mal postupovať cez východné Slovensko.

 

Na východe krajiny je už riziko výskytu aj silnejšieho vetra. Druhá časť popoludnia prinesie búrky už len do oblasti východného Slovenska, zatiaľ čo na strednom Slovensku búrky ustanú.

Pokiaľ sa nachádzate na západnom Slovensku či na juhu stredného Slovenska, tak riziko výskytu dnešných búrok je zanedbateľné. Viac o situácii v jednotlivých okresoch Slovenska nájdete TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
31 °C / 13 °C
Miriama
Zajtra
Dážď
29 °C / 15 °C
Martina
Utorok
Občasný dážď
24 °C / 10 °C
Oleg
Streda
Polooblačno
25 °C / 10 °C
Bystrík
Štvrtok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Mária
Piatok
Dážď
25 °C / 11 °C
Ctibor
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd