Nový týždeň odštartujeme slnečným a teplým počasím. Dáždniky potrebovať nebudete

Veronika Salayová

Máme tu pondelok a po peknej a pokojnej nedeli náš čaká rovnaké počasie aj v pondelok. Od búrok si tak na chvíľu oddýchneme. 

Uplynulý víkend sa niesol v dvojakom móde počasia: sobota bola zamračená a búrlivá a nedeľa, naopak, slnečná a pokojná. 

V nedeľňajšom charaktere počasia pokračujeme aj dnes. Pondelok prinesie pokojné a stabilné počasie s teplotami do +30 °C. Od severozápadu k nám bude zasahovať okraj tlakovej výše.

Slnečný deň bez zrážok

Ten sa postará o pokojný deň bez zrážok a búrok, takže dnes si pokojne nechajte dáždniky doma, lebo potrebovať ich nebudete. Prvý pracovný deň v týždni bude jasno a polojasno a pofukovať bude len slabý vetrík.

 

Nezabudnite preto ani dnes na ochranu pokožky, vhodné oblečenie a pitie tekutín pre dostatočnú hydratáciu. Na pozore by mali byť najmä starší ľudia, tehotné ženy a deti, pre ktorých je teplo väčšou záťažou na organizmus.

UV index dnes podľa SHMÚ dosiahne hodnotu 7,7, čo je pomerne vysoké číslo v závislosti od nadmorskej výšky. Dbajte preto na ochranu pokožky. 

Pekne bude aj ďalšie dni, no potom príde zmena

Utorok už prinesie na Slovensko vyššie teploty a hranica +30 °C bude opäť na viacerých miestach pokorená. Teploty by mohli v utorok vystúpiť až na +32 °C. 

Streda bude taktiež veľmi teplá a navyše bude aj veľmi dusno. Teploty môžu vystúpiť v tento deň veľmi vysoko a zrejme streda bude aj najteplejším dňom celého týždňa.

 


 V strede týždňa však už hrozia prehánky a búrky z tepla. Postupne bude búrok viac, ktoré budú úradovať aj ďalšie dni. Viac o vývoji počasia si nájdete v našej dennej predpovedi

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 12 °C
Berta
Zajtra
Oblačno
24 °C / 11 °C
Miloslav
Štvrtok
Prehánky
24 °C / 10 °C
Prokop
Piatok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Cyril
Sobota
Jasno
31 °C / 10 °C
Patrik
Nedeľa
Prehánky, búrky
31 °C / 13 °C
Oliver
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd