Nočné mrazy nateraz ustúpia. Vráti sa však výdatnejší dážď

Dominik Cenkner

Uplynulé dni priniesli na Slovensko pokojné, prevažne jasné počasie. To znamenalo aj to, že na našom území sa vyskytovali nočné mrazy. Tie nateraz ustúpia, vráti sa však intenzívnejší dážď.

Počasie u nás v priebehu utorka ovplyvňovalo nevýrazné tlakové pole nad našou oblasťou. Zároveň cez východné Alpy a severovýchodné Taliansko postupuje smerom na severovýchod frontálne rozhranie spojené s tlakovou nížou so stredom nad Beneluxom.

Počas dňa tak prevládala prevažne jasná až polojasná obloha. Až popoludní od západu oblačnosti pribúdalo.

Noc z pondelka na utorok priniesla aj mrazy. Pod bod mrazu klesla teplota v okolí Tatier, ale podľa údajov Slovenského hydrometeorologického ústavu aj v Prešove. Tam o 7:00 h ráno namerali -0,4 °C.

 

Mrazy nateraz ustúpia

Pribúdajúca oblačnosť sa postará o to, že už počas noci z utorka na stredu by sa mrazy na Slovensku vyskytnúť nemali. Na západe môže byť nadránom už aj zamračené a vyskytovať sa môže dážď či mrholenie.

Nočné teploty klesnú na +6 °C až +1 °C. Na západe a Honte bude o niečo teplejšie, a to +11 °C až +6 °C.

Následne počas stredy sa nad západnou, strednou a čiastočne aj južnou časťou Európy bude nachádzať plytká tlaková níž. Po jej prednej strane k nám od juhozápadu postúpi frontálne rozhranie.

Bude teda oblačno až zamračené, len na východe spočiatku ešte menej oblačnosti. Od juhozápadu sa postupne na väčšine územia rozprší. Denné teploty vystúpia na +9 °C až +14 °C.

Vráti sa výdatnejší dážď

Už zajtra, teda v stredu, sa očakáva, že na väčšine územia napadne do 15 mm zrážok. Na juhozápade ich bude viac, a to do 25 mm.

Daždivo bude aj v ďalších dňoch, pričom od piatka sa na hrebeňoch Tatier opäť objaví aj sneženie. Viac prezrádza naša videografika v úvode článku.

 

Podrobnejšiu predpoveď počasia nájdete >>>TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
15 °C / -1 °C
Levoslav
Zajtra
Prehánky
17 °C / 4 °C
Stela
Piatok
Občasný dážď
16 °C / 3 °C
František
Sobota
Prehánky
15 °C / 5 °C
Viera
Nedeľa
Oblačno
18 °C / 3 °C
Natália
Pondelok
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Eliška
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd