Nočné búrky v Trenčianskom kraji priniesli vysoký úhrn zrážok, voda nebezpečne stúpala

Ema Bazhaykin

V noci sa Slovenskom prehnali silné búrky, ktoré prinášali aj vysoké úhrny zrážok. Najhoršie na tom bol Trenčiansky kraj, v jednej z obcí sa vybrežil potok.

Slovenskom sa v noci prehnala silná búrka, ktorá prinášala nebezpečné sprievodné javy ako blesky a vysoké úhrny zrážok. Búrková línia sa objavila okolo 1:00 h na západe Slovenska, z kadiaľ postupovala ďalej na východ. Búrky pretrvávali až do nedeľného rána najmä na východe Slovenska.

V nočných hodinách si však intenzívny lejak užili najmä na severozápade Slovenska. V Trenčianskom kraji zaznamenali najvyšší úhrn zrážok, ktoré dosiahli až 47 mm. To sa odrazilo aj na hladine vodných tokov.

V obci Svinná sa vybrežil potok

V dôsledku silných lejakov v Trenčianskom kraji nebezpečne stúpali hladiny vodných tokov. Jedným z nich bol aj potok Svinica v obci Svinná.

 

Potok Svinica sa po nočných lejakoch vybrežil dnes ráno o 4:50 h, o čom svedčia aj fotky od nášho čitateľa. Podľa slov miestnych došlo k vyliatiu napriek týždňovým zabezpečovacím prácam pred 3. stupňom povodňovej aktivity. 

V ranných hodinách našťastie lejaky ustali.

Pre západ a severozápad našej krajiny platí v dnešných dňoch 2. stupeň meteorologickej výstrahy a 2. stupeň hydrologickej výstrahy. Ďalšie búrky tu očakávame opäť vo večerných hodinách.

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
25 °C / 14 °C
Diana
Zajtra
Prehánky, búrky
27 °C / 12 °C
Berta
Streda
Prehánky
25 °C / 11 °C
Miloslav
Štvrtok
Polooblačno
25 °C / 10 °C
Prokop
Piatok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Cyril
Sobota
Polooblačno
31 °C / 10 °C
Patrik
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd