Noc pokojná nie je. Slovensko môžu líznuť slabšie búrky

Noc pokojná nie je. Slovensko môžu líznuť slabšie búrky
Peter Minárik

Dnešná noc úplne pokojná nebude. K našim hraniciam sa blíži prvá prehánka, ktorá však rastie a nie je vylúčené, že v skorých ranných hodinách zažijeme aj slabšiu búrku.

Sobota priniesla na naše územie tvorbu kopovitej oblačnosti a v priebehu dňa sa vytvárali aj prehánky, či búrky, ktoré sa vyskytli predovšetkým v horských oblastiach. Dohromady udrelo na našom území viac ako 600 bleskov.

Počasie však pokojné nebude ani teraz. Na aktuálnom radarovom snímku môžeme vidieť tvorbu zrážok, ktoré začínajú postupovať nad severné Záhorie.

aktuálna poloha zrážok
aktuálna poloha zrážok

Nowcastingové modely naznačujú, že by sa postupne mohli sformovať prehánky, či slabšie búrky, ktoré môžu postúpiť severozápadným Slovenskom. O nič výrazné však nepôjde.

 

Oveľa výraznejšie zrážkové pole je aktuálne nad západným Rakúskom, ktoré je aj bleskovo aktívne. Toto bude postupovať smerom k severovýchodu a v skorých ranných hodinách hrozia búrky predovšetkým na Morave.

Nasledujúce hodiny by teda do krajných severozápadných okresov mali priniesť prehánky a výnimočne aj slabšie búrky. Aktuálnu polohu zrážok sledujte TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Zajtra
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Streda
Občasný dážď
20 °C / 10 °C
Vladislav
Štvrtok
Dážď
22 °C / 7 °C
Edita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd