Niektorí sa odmietajú evakuovať. Hovoria, že ich ochráni Boh

Peter Minárik

Joseph Malinowski, miestne známy ako „Poručík Dan,“ žije na 6-metrovom plachetnici ukotvenej v zálive Hillsborough v centre Tampy. Napriek tomu, že sa blíži ničivý hurikán Milton a hrozí smrteľná prílivová vlna, Malinowski nemá v pláne evakuovať sa.

„Verím, že Boh chce, aby som tu zostal, kým to neskončí,“ povedal Malinowski, zatiaľ čo ho policajti varovali, že môže zomrieť a hrozili mu zatknutím, ak neodíde.

 
 

Malinowski, ktorý prežil stratu nohy v tínedžerskom veku, rakovinu, závislosť od opioidov a nedávny hurikán Helene, verí, že prežije aj Milton. Odmieta ísť do úkrytu a svoje rozhodnutie opiera o duchovné presvedčenie, že „Boží prst je v oku búrky.“

Jeho plachetnica sa nachádza v „Evakuačnej zóne A“, kde platí povinný príkaz na evakuáciu. Starostka Tampy, Jane Castor, varovala, že sa blížia chvíle, kedy ľudia už nebudú môcť opustiť zónu a záchranné tímy im nebudú môcť pomôcť.

Reportérka CNN Isabel Rosales pripomenula Malinowskému, že aj lode sa môžu potopiť.

„Naozaj dúfam, že sa evakuujete, pretože ľudia zomreli počas hurikánu Helene v presne takýchto situáciách,“ povedala Rosales.

V dôsledku hurikánu Helene zomrelo na Floride najmenej 20 ľudí.

 

Riaditeľ Národného hurikánového centra Michael Brennan varoval v stredu popoludní, že podmienky na Floride sa čoskoro rýchlo zhoršia. Prezident Joe Biden to označil za „búrku storočia.“

Malinowski si uvedomuje, že sú k dispozícii úkryty, kde sa môžu ľudia pred blížiacou sa búrkou schovať. V Hillsborough County je k dispozícii 12 úkrytov.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
22 °C / 7 °C
Slavomíra
Zajtra
Prehánky
17 °C / 5 °C
Valentína
Sobota
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Maximilián
Nedeľa
Skoro jasno
14 °C / 2 °C
Koloman
Pondelok
Skoro jasno
13 °C / 1 °C
Boris
Utorok
Jasno
12 °C / -2 °C
Terézia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd