Nenávidené, ale aj vytúžené. Počasie dnes prinesie teploty, na ktoré mnohí čakali

Nenávidené, ale aj vytúžené. Počasie dnes prinesie teploty, na ktoré mnohí čakali
Peter Minárik

Večer nás čaká ďalšia vlna silných búrok, no pred nimi nás čaká stabilné počasie, ktoré prinesie teploty, na ktoré mnohí čakali, a zároveň ich niektorí doslova nenávidia. 

V našej oblasti sa nachádza studený front, ktorý sa vlní, no súčasne k nám od juhozápadu prúdi veľmi teplý vzduch. Ten dopomáha výraznejšej labilizácii vzduchu, no prináša aj vysoké teploty.

A práve dnes nás čakajú teploty, ktoré vôbec po prvýkrát môžu na našom území vystúpiť nad tropickú hranicu.

Prichádzajú horúčavy

Sobota by sa mala spočiatku niesť v stabilnom a pokojnom duchu. Od juhozápadu k nám prúdi teplý vzduch, ktorý dnes vyženie teploty na +24 až +30 °C.

 

V Podunajskej nížine niektoré predpovedné modely avizujú, že by sa teploty mohli dostať dokonca nad hranicu +30 °C, čo je hranica pre tropický deň.

Horúčavy k letu neodmysliteľne patria, no na našom území sa ešte nevyskytli. Dnes nás čakajú pre niektorých milované, pre iných nenávidené teploty.

Večer pozor na búrky

Počas podvečerných a večerných hodín však treba zbystrieť pozornosť. Nad našou oblasťou sa budú tvoriť vlny búrok. Búrky neobídu ani naše územie.

 

Slabšie prehánky a búrky sa môžu objaviť už počas dňa na východe, no výraznejšia búrková činnosť príde na naše územie až večer.

Do polnoci počítajte s intenzívnymi búrkami na západe krajiny. Počas noci sa postupne budú búrky presúvať smerom na východ, kde hrozia až do nedeľňajšieho rána.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd